El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Barcelona rebateja la plaça Joan Carles I com a Cinc d’Oros
  • CA

 

 

Un acte popular que reivindicava els valors republicans ha servit per culminar el canvi de denominació de la plaça Joan Carles I per plaça del Cinc d’Oros, situada a la confluència de l’avinguda Diagonal amb Passeig de Gràcia, ha informat l’Ajuntament de Barcelona aquest dissabte en un comunicat. En el marc de la festa de la Primavera Republicana, que s’ha celebrat per recordar els valors republicans de llibertat, igualtat i fraternitat, s’ha descobert la nova placa de la plaça.

L’acte, organitzat pel Comissionat de Programes de Memòria en col·laboració amb els districtes de l’Eixample i Gràcia, ha comptat amb actuacions musicals i parlaments institucionals del tinent d’alcalde Gerardo Pisarello, de l’alcalde de Santiago de Compostel·la, Martiño Noriega, i de la regidora de Badalona, Fàtima Taleb.

 

El tinent d’alcalde ha explicat la necessitat de fer realitat la República, “millorant barris, evitant l’especulació i defensant l’escola pública”. Dos panells informatius, situats el Palau Robert i en els jardinets de Gràcia, recorden el passat de la plaça i expliquen l’origen del seu nom i la seva vinculació amb la República.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa