El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
“Barcelona paralitzada”, la vaga general a la premsa internacional
  • CA

Els mitjans internacionals s’han fet ressò de la vaga general d’aquest divendres. “Barcelona paralitzada“, es llegeix en el titular de la notícia de la BBC, que també destaca que manifestants hagin bloquejat l’accés a la Sagrada Família i hagin obligat al seu tancament. El britànic The Guardian apunta que durant la jornada moltes botigues han estat tancades i s’han tallat carreteres com a resposta a la sentència del Tribunal Suprem contra els líders independentistes. També ho subratlla el francès Le Monde, que contextualitza que la vaga general arriba després d’una “tensió creixent” en les protestes per la sentència.

El també francès Le Figaro indica que la gran manifestació d’aquest divendres arriba “després de nits de barricades” i explica que els manifestants arriben des de diferents punts de Catalunya. A Barcelona, el diari diu que els efectes de la vaga han estat notables.

El belga Le Soir titlla la manifestació de “massiva” i remarca la mobilització dels estudiants. Apunta que és el cinquè dia de mobilitzacions i que la convocatòria de vaga vol “paralitzar” Catalunya.

L’Express destaca la cancel·lació de vols per la vaga general i el “bloqueig” de la frontera. També especifica que la protesta d’aquest divendres és el “punt àlgid” de les manifestacions que ja s’han fet durant la setmana.

L’alemany Die Zeit fa un repàs de les manifestacions que s’han fet durant la setmana i dels aldarulls que hi ha hagut durant les protestes.

La majoria dels diaris que recullen la vaga general també destaquen que s’hagi posposat el partit entre el Barça i el Reial Madrid que s’havia de jugar al Camp Nou per les protestes que hi pogués haver. “El partit es posposa entre un clima de violència a Catalunya”, apunta Euronews.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa