Barcelona lamenta que s'hagi tancat la Model en un acte sense l'Ajuntament

"Sí que ens hauria agradat estar presents en l'acte del tancament, perquè ara comença el futur", diu la regidora del districte de l'Eixample

 

La regidora del districte barceloní de l'Eixample, Montserrat Ballarín, ha defensat que algun representant de l'Ajuntament hauria d'haver participat en l'acte de tancament la presó la Model al costat del conseller de Justícia de la Generalitat, Carles Mundó: "Sí que ens hauria agradat estar presents en l'acte del tancament, perquè ara comença el futur", ha dit preguntada pels mitjans. "Avui culmina una lluita veïnal molt llarga" perquè aquest espai pugui albergar equipaments per als ciutadans, especialment educatius, i també un espai de memòria històrica sobre el centre penitenciari, ha destacat aquest dijous la regidor en roda de premsa al costat de l'alcalde accidental, Gerardo Pisarello.

 

Pisarello ha expressat la satisfacció de l'Ajuntament pel fet que el compromís aconseguint amb la Generalitat per tancar el centre ja s'hagi concretat, perquè es tractava d'una "demanda històrica de la ciutat". "La presó s'ha tancat i molt pròximament començarem a veure ja els usos ciutadans de l'espai", ha sostingut el també primer tinent d'alcalde, qui ha recordat que se situaran a l'espai equipaments i espais verds. L'Ajuntament impulsarà un procés participatiu per actualitzar el Pla Director que es va acordar el 2009, i Ballarín ha insistit que "serà difícil veure durant aquest mandat" els nous equipaments, amb l'excepció d'escoles, ja que un equipament educatiu públic obrirà al setembre i es planificarà com resituar en el recinte altres centres.

 

Comentaris