Barcelona es personarà en els casos "més clars" de les agressions de la manifestació unionista

El consistori dona un pas més després que l'alcaldessa Colau demanés a Interior que investigui els atacs produïts després de la marxa per la unitat d'Espanya

Un dels presumptes agressors de la manifestació unionista
Un dels presumptes agressors de la manifestació unionista | CDR Nou Barris

 

L'Ajuntament de Barcelona es personarà en els casos "més greus i més clars" de les denúncies que es presentin per les agressions que es van produir a la capital després d'una marxa per la unitat d'Espanya convocada a l'avinguda Paral·lel, segons han confirmat fonts municipals. El tinent d'alcalde de Drets de la Ciutadania de Barcelona, Jaume Asens, ha confirmat que després d'estudiar les causes i de determinar la seva gravetat, el govern municipal exercirà d'acusació popular, segons ha declarat TV3, que ha informat que, de moment s'han interposat tres denúncies per delictes d'odi. El consistori va un pas més enllà després de les declaracions de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que ha demanat al Departament d'Interior que investigui els atacs perpetrats, segons la batlle, per "grups d'extrema dreta" i amb un component "LGTBIfòbic".

 

Als Mossos d'Esquadra els consta que després de la manifestació d'aquest diumenge es van produir dues agressions. Una, al barri del Poble Sec, on un grup de persones amb banderes espanyoles i estètica d'ultra dreta que tornava de la manifestació s'ha escridassat amb un altre, en una baralla que ha acabat amb un home ferit d'un trau al cap. 

 

 

I l'altra, a l'estació de metro del Clot, on, segons el Comitè de Defensa de la República de Nou Barris cinc veïns del districte, alguns dels quals eren membres del CDR, han estat agredits per un grup que tornava de la marxa per la unitat d'Espanya.

 

Comentaris