El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Barcelona Decideix traslladar a l’ONU que Catalunya és "madura" per ser independent
  • CA

La iniciativa ciutadana que organitza la consulta sobiranista a la capital catalana, Barcelona Decideix, ha traslladat a l’ONU que el poble català “és prou madur per exercir el dret d’autodeterminació”, ha informat la plataforma en un comunicat.

Un equip d’internacional de Barcelona Decideix, encapçalat per Anna Arqué, número dos de Laporta i actualment en cinquena posició en la candidatura d’ERC-RCat-DC a l’Ajuntament de Barcelona, i Elisenda Paluzie, ha viatjat per recordar-l’hi a, entre d’altres, la cap de la Unitat de Descolonització de l’ONU, Laura Vaccari.

A més, ho ha tractat amb la representant a Europa de l’alt comissionat de drets humans de l’ONU, Giorgia Passareli, que ha reconegut que la legalitat internacional els empara tot i que a la pràctica hi ha dificultats, i Paluzie ha remarcat que el necessari és llavors “la determinació política per exercir els nostres drets”.

El viatge, que també ha servit per facilitar el vot dels barcelonins residents temporalment a la ciutat, ha possibilitat reunions amb la directora del Centre Català de la Universitat de Nova York, Mary Ann Newman, i la regidora demòcrata de l’Ajuntament de Nova York, Melissa Mark-Viverito.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa