Barcelona Decideix porta Hereu als tribunals

L'entitat presenta una denúncia per vulnerar la llibertat d'expressió i per discriminació per motius ideològics

El portaveu de Barcelona Decideix, Alfred Bosch, ha anunciat avui que l'entitat ha denunciat el govern municipal. En concret, l'acusa de vulnerar el dret de lliure expressió i de discriminar per motius polítics la llibertat ideològica.

Segons Bosch, Barcelona Decideix ha estat "fent tot el possible" per cohabitar i pactar amb el govern municipal. Per demostrar-ho ha facilitat alguns documents, com dues cartes destinades al batlle Jordi Hereu o una multa contra l'organitzadora de la consulta. «Se'ns ha esgotat la paciència —ha dit—; no podem callar més davant els abusos i aquesta gestió de baixa qualitat democràtica, que ens impedeix treballar amb llibertat». Bosch ha citat alguns exemples dels esmentats abusos, en el centre dels quals es troba un litigi sobre banderoles de fanals públics.

Xavier Martínez, secretari de l'Associació Barcelona Decideix, ha presentat les proves del procés de petició de banderoles, que segons ha afirmat, es va conduir en la forma deguda, amb el temps requerit i que va ser aprovat per l'Ajuntament. «Se'ns van concedir uns trams importants d'avingudes centrals de la ciutat, pagant i complint idèntiques condicions que les que s'exigeixen a qualsevol altre sol•licitant». Al cap de quatre mesos de la concessió, l'Ajuntament va denegar el permís per motivacions polítiques. D'aquí la queixa formal.

 
 

Comentaris