El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Barcelona Decideix demana a la UE que enviï observadors a la consulta
  • CA

La plataforma Barcelona Decideix ha demanat avui que el Parlament Europeu enviï observadors a la consulta sobiranista que tindrà lloc el proper 10 d’abril a la capital catalana, amb l’objectiu que la seva presència contribueixi a donar “rigor i neutralitat” i una major repercussió internacional a l’esdeveniment.

“Estem compromesos a organitzar el referèndum sobre la base del rigor, la neutralitat i el respecte escrupolós de totes les opcions, amb l’objectiu de preservar les garanties democràtiques. Per això necessitem observadors internacionals, eurodiputats i funcionaris europeus que segueixin el procés i validin el resultat “, ha explicat en roda de premsa a Brussel•les una de les portaveus de la plataforma, Elisenda Paluzie.

Anna Arqué, de “Barcelona Decideix”, ha apuntat que en alguna de les consultes populars realitzades el 2010 en diferents localitats catalans van assistir eurodiputats de Flandes, Escòcia i Alemanya. També ha assenyalat que “hi ha hagut, hi ha i hi haurà” contactes amb altres representants del Parlament Europeu i de Cambres nacionals, sense especificar quins, perquè siguin testimonis sobre el terreny de la consulta del 10 d’abril.

En una compareixença organitzada a la seu del Parlament Europeu, i acompanyats pels eurodiputats catalans Raül Romeva (ICV), Oriol Junqueras (ERC) i Ramon Tremosa (CiU) – que han expressat el seu suport personal a la iniciativa -, la plataforma “Barcelona Decideix” ha donat aquest avui el tret de sortida a la “campanya internacional” sobre la consulta.

Invitació a Fernández Bozal

El portaveu de Barcelona Decideix, Alfred Bosch, ha convidat a la consellera de Justícia, Pilar Fernández Bozal, a votar en la consulta “si està empadronada a Barcelona” i fins i tot s’ha ofert a acompanyar-la a les urnes. Bozal va equiparar les consultes amb els enterraments proetarres quan era l’advocada de l’Estat a Catalunya.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa