El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Barcelona acollirà quatre manifestacions convocades pels sindicats l’1 de Maig
  • CA

 

 

Els sindicats UGT i CCOO sortiran aquest 1 de Maig als carrers sota el lema ‘Més drets, més igualtat, més cohesió. Primer les persones’ per intensificar les seves reivindicacions contra la precarietat i per exigir la recuperació dels drets laborals i la “dignitat”, en referència a les 400.000 persones que tot i tenir feina viuen en la pobresa. La marxa convocada per Comissions Obreres i UGT començarà a partir de dos de dotze del migdia entre la Ronda Sant Pere i el Passeig de Gràcia de Barcelona i allargarà el seu recorregut fins al final de la Via Laietana, on hi haurà un acte de record a les víctimes d’accidents laborals. En aquest sentit, els sindicats situen la sinistralitat laboral com “la principal conseqüència” de les reformes laborals del govern espanyol aprovades els últims anys.

 

L’ANC i la Intersindical, per la seva banda, ha emplaçat els ciutadans a participar a la manifestació de les 18h, amb sortida a la plaça Urquinaona, per reclamar “una república dels drets socials”. La marxa servirà per reclamar els salaris i pensions mínimes de 1.200 euros, una jornada laboral de 35 hores, la derogació de la reforma laboral, la fi de la discriminació laboral de les dones, la rebaixa del 30% de les taxes universitàries i l’alliberament dels presos independentistes i el retorn dels exiliats.

 

Paral·lelament, la CGT també ha organitzat una marxa als Jardinets de Gràcia i l’USOC a la Plaça Universitat, ambdues a les 12 hores, mentre que la IAC- Intersindical Alternativa de Catalunya ho farà sota els lemes “Lluitem contra la repressió, pels drets i les llibertats” i “Repartim els treballs i la riquesa. Homenatge a la victòria obrera de la Vaga de La Canadenca”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa