El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El dos de Baena admet que embolicar Trapero amb la direcció del procés és “teòric”
  • CA

Considerar que el Major dels Mossos, Josep Lluís Trapero, és membre de la direcció política del procés és un “plantejament teòric”o en tot cas “no n’era conscient”. Aquesta és la confessió, un pèl surrealista, del comandant Cèsar, el TIP N29100C de la Guàrdia Civil, secretari instructor dels atestats policials contra el procés. De fet, ho ha dit després d’un llarg, dens i a voltes caòtic interrogatori de les parts.

A l’interrogatori del fiscal Miguel Ángel Carballo ha relacionat el paper dels Mossos al document Enfocats amb el nomenament de Major de Trapero. De fet, ha lligat una cosa amb l’altra per sustentar que li donaven el comandament a fi i efecte de col·laborar amb el procés. Dit això, ha afegit que no en tenia cap prova, però com que al document sense signatura trobat a casa del secretari de Vicepresidència, Josep Maria Jové, parlava dels Mossos, el Major era l’únic que podia “assessorar al Govern”. Fins i tot, ha sentenciat que “assessorava al Govern de manera que no n’era conscient”. Un algoritme extraordinari pel qual li demanen 11 anys per rebel·lió.

A la tarda, però, amb un interrogatori perpicaç de la lletrada de Trapero, Olga Tubau, ha anat més enllà. Considerar que Trapero estava al comitè executiu del procés de l’Enfocats és un “plantejament totalment teòric”. De fet, ha assegurat que “amb el quadre de l’Enfocats hi vam posar les persones”. En aquest sentit, ha rectificat el “indubtablement” que els atestats recullen de Trapero com a peça executiva del procés. Tot, doncs, és una ficció pels investigadors. Un testimoni de càrrec que s’ha desvirtuat per un excès d’imaginació.

Per altra banda, també ha admès que a les pautes d’actuació dels Mossos per l’1-O eren adients, tot i que li faltaven agents. Tubau també li ha fet confessar que el mail del 25 d’octubre remès per Ferran Lòpez es “raonable” que expliqués un pla de detenció pel Govern de Puigdemont.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa