El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Badalona desobeeix i estripa la resolució judicial
  • CA

 
 

Eren les vuit del matí, i com cada dia laborable, hora d’obrir les portes del consistori de Badalona. L’alcalde accidental i regidor Oriol Lladó, acompanyat de cinc regidors més, ha obert les portes de l’Ajuntament i l’equip municipal ha estat a la sala una estona, com a gest de desobediència a la resolució judicial que els ha impedit donar compliment a l’acord sindical del 2 de desembre de 2015, que convidava els treballadors a treballar avui i fer festa el 9 de desembre. Així, després de passar una estona dins del consistori, els regidors han sortit al carrer, on els esperava força gent, per comunicar la decisió que havien pres per donar resposta a allò que consideren un cop d’estat a la sobirania local. El regidor de la CUP José Téllez ha estripat la resolució judicial i ha anunciat que atendran els ciutadans, si bé no es podran formalitzar tràmits per no posar en perill els funcionaris. 

 

A les portes de l’Ajuntament, l’alcalde accidental, Oriol Lladó, ha explicat que “els càrrecs electes, en representació del govern de la ciutat, farem la nostra feina, que és garantir la representació política, i per tant, atendre els ciutadans, de manera que els ciutadans podran entrar al consistori, acompanyats dels regidors, dins del consistori per fer consultes”.

 

 

Els regidors han rebut el suport de ciutadans i també de la diputada de la CUP Eulàlia Reguant, l’exdiputat cupaire David Fernández i també el president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart. També hi havia alcaldes d’altres municipis, d’ERC i de la CUP.  L’alcaldessa de Badalona es troba de viatge a Colòmbia, entre d’altres amb Ada Colau, per participar en una trobada mundial d’alcaldes. Cuixart ha fet una crida “al sentit comú” de l’Estat espanyol per no utitlizar “la justicía per fer combat ideològic”, i ha insistit que “a Catalunya hi ha molts ciutadans que de forma democràtica considerem que avui no hi ha res a celebrar”.  

 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa