El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Badalona demana “garanties i informació” a Puigdemont per col·laborar amb l’1-O
  • CA

L’alcadesa de Badalona, Dolors Sabater, ha expressat la seva voluntat que el consistori col·labori amb el referèndum de l’U d’Octubre, però ha demanat a la Generalitat que aporti “garanties i informació” als ajuntaments catalans sobre diverses qüestions. “El que exigim, allò que demanem, és que aquest referèndum ha de tenir garanties, ha de ser efectiu, i ha de ser vinculant. Les garanties les ha de donar la Generalitat, és el Govern qui ha de posar les garanties”, explica.

Sabater explica que el seu ajuntament té “voluntat de col·laborar”, ja que considera que les administracions han d’implicar-se -també les locals- i que un referèndum és la millor eina per desencallar la situació actual entre Catalunya i la resta d’Espanya, però assenyala que també hi ha incògnites sobre aquesta votació. “Estem pendents, encara no hi ha llei, encara no sabem exactament què se’ns demana i de quina manera”, ha expressat l’alcaldessa.

 

Algunes de les incògnites que planteja l’alcaldessa és, per exemple, com es garantiran els col·legis o amb quin cens es farà la votació, una cosa que sempre està clara quan es tracta d’eleccions convencionals, però que ara no ho està per les discrepàncies que hi ha entre la Generalitat i l’Estat per l’1-O. El que considera que no genera dubtes és el paper dels treballadors públics en aquest referèndum: “Tenim molt clar que cap funcionari ha de patir. Com a Ajuntament no posarem en risc cap funcionari i en tot cas serem els polítics els que prendrem les responsabilitats“.

Sabater reivindica que no s’entendria que persones de la seva trajectòria es neguessin a col·laborar amb aquest referèndum. “Ningú entendria que les persones que venim d’aquests moviments de lluita al carrer, ara que estem en les institucions no defenséssim també aquest dret de tota la ciutadania a votar”, reflexiona, i lamenta que el Govern central no hagi volgut pactar una consulta.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa