El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Aznar diu ara que no vol eliminar les autonomies sinó reformar-les
  • CA

L’expresident del govern espanyol, José María Aznar, ha reiterat que cal abordar ‘amb sinceritat’ el debat autonòmic. En el marc d’una conferència al centre cultural Bancaixa, Aznar ha assegurat que abordar la sostenibilitat de l’estat de les autonomies no significa posar-lo en qüestió, ‘ el que posa en qüestió l’estat autonòmic, és no parlar sobre això’, ha remarcat.

“Jo el que defenso és l’estat autonòmic viable, el constitucional, el que ha donat fruits i resultats, el que no defenso és l’inviable”, ha dit l’antic líder del PP. Aznar creu “indispensable” afrontar la qüestió “des d’un punt de vista de disciplina” per tal de millorar el sistema de benestar i la competitivitat institucional.

Per altra banda, l’expresident també ha manifestat el seu convenciment que “només la privatització completa de les caixes d’estalvis tindrà com a conseqüència un sanejament total del sistema”. Aznar, ha dit que si la capitalització és pública, “hi haurà més exigències de la UE” i ha urgit a canviar el sistema ràpidament perquè del contrari pot haver “dificultats per trobar capitalització privada”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa