El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Ayuso trenca l’acord amb Illa
  • CA

La Comunitat de Madrid ha plantejat aquest dimecres objeccions a l’acord assolit dimarts amb el ministre de Sanitat, Salvador Illa. El govern d’Isabel Ayuso diu ara que s’ha de tenir en compte que Madrid és un conjunt de 21 districtes, dels quals 18 superen els 100.000 habitants, de manera que considera que “els índexs no es poden aplicar, en el seu conjunt, a tota la ciutat”. 

En un comunicat, la Comunitat de Madrid demana “criteris objectius i clars per a totes les comunitats autònomes, però que no se cenyeixin només als indicadors coneguts en les darreres hores”. Segons la nota, “aquests paràmetres han d’ampliar-se dins del diàleg amb totes les conselleries de salut d’Espanya”.

El govern madrileny també pensa que s’ha d’incloure com a criteri la capacitat diagnòstica de la Comunitat de Madrid que, segons diu, és “molt superior a la de la resta de comunitats autònomes”. De fet, apunta que la Comunitat de Madrid estaria en disposició de fer “un test a cada madrileny en aquests moments”.

Ayuso considera a més que s’hauran de tenir en compte la capacitat d’elasticitat en llits d’hospitalització i de llocs d’UCI. La Comunitat afirma que té la disponibilitat d’ampliar la capacitat hospitalària en cas que sigui necessari.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa