Ayuso és investida presidenta de la Comunitat de Madrid

El PP i Cs consumen així l'acord de govern autonòmic amb el suport de Vox i davant les crítiques de l'esquerra

Isabel Díaz Ayuso ja és la nova presidenta de la Comunitat de Madrid. L'Assemblea de Madrid l'ha investida aquest dijous a la tarda amb el suport dels diputats del PP –el seu partit-, Cs i Vox –que es quedarà fora del govern autonòmic. La popular accedeix així al càrrec després d'un primer intent que va fracassar per la negativa de la ultradreta per participar del pacte entre PP i Cs. Aquest cop, però, els 12 diputats de Vox s'han unit als 30 populars i als 26 de Ciutadans per sumar la majoria necessària per poder investir Ayuso. Durant la sessió d'aquest dijous, els conservadors i els liberals han defensat el pacte com el més beneficiós per als madrilenys; la ultradreta ha avisat que "no renunciarà ni a un centímetre" de les seves conviccions, ha recordat que no forma part del govern i que ho farà servir com a element de pressió; i les formacions d'esquerra han criticat Cs per apuntalar el PP amb el suport de Vox i Ayuso pels "dubtes i sospites" que podrien esquitxar-la en casos de presumptes irregularitats.

En els propers dies, Ayuso anunciarà la composició del seu govern. De moment, però, només es coneix que el vicepresident serà el líder de Cs a Madrid, Ignacio Aguado, i que es repartiran les conselleries entre populars i liberals. A l'oposició es quedarà el PSOE -que va quedar primer a les eleccions autonòmiques-, Más Madrid i Podemos-IU. 

 
 

Comentaris (1)
X*2 Fa 3 mesos
Espanya fins que no foti fora els feixistes, seguirà sent la merda que és . Cal netejar el poder judicial, els militars. la poli, la casta funcionarial i moltes merdes residuals més