El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Ayuso demana “fer cessions” per fer possible Catalunya Suma
  • CA

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha defensat aquest divendres deixar de banda “egos”, “el que divideix” i fer “cessions” per fer possible que PPC i Cs concorrin junts a les properes eleccions al Parlament. En un dinar al Círculo Ecuestre, Díaz Ayuso ha explicat que després que a les últimes eleccions espanyoles PP i Cs es presentessin per separat i que el PSOE arribés a la Moncloa, ara no es pot “tornar a errar”. “El que serveixi per unir es benvingut tot i les diferències. El més important és defensar les regles de joc, la transició i la Constitució”, ha destacat. “Ni l’esquerra ni els independentistes volen el millor per Catalunya i volen que a la resta els vagi malament. Per això des de la unió iniciatives com Catalunya Suma són imprescindibles”, ha conclòs.

Catalunya: “un infern fiscal i burocràtic”

Durant la intervenció al Círculo Ecuestre, Ayuso ha estat especialment crítica amb el model de tributs català i ha aplaudit que a la Comunitat de Madrid faci anys que es rebaixin els impostos de forma consecutiva. “Els gestors del procés han decidit continuar pel camí de la imposició indiscriminada d’ideals. Catalunya té el dubtós honor de ser la regió que més imposts propis té, triplicant la mitjana nacional”, ha subratllat. “La regió s’ha convertit en un infern fiscal i burocràtic”, ha conclòs.

Avís d’un nou brexit protagonitzat per l’independentisme

El dia que s’oficialitza la sortida del Regne Unit de la Unió Europea, Ayuso ha dit que era “inevitable” fer paral·lelismes amb l’independentisme català. “El que ens estem jugant és un nou brexit, però molt més traumàtic”, ha avisat. “En el nostre cas, a més de les terribles conseqüències econòmiques, també tindríem efectes devastadors des del punt de vista emocional, social i familiar”, ha alertat. La presidenta madrilenya ha manifestat que l’únic que ha aconseguit el procés independentista és “polaritzar a la societat catalana, partida en dues parts, allunyar les inversions i projectar una imatge conflictiva de Barcelona, de Catalunya i d’Espanya”.

Ayuso ha carregat contra el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i l’ha acusat de fer “concessions” a la ideologia independentista i d’estar tornant al “proteccionisme”. En aquest sentit, ha avisat que el problema que hi ha a Espanya “no és polític”. “Tampoc és territorial. No hi ha cap enfrontament entre Madrid i Catalunya”, ha analitzat. “El que sí que hi ha és una lluita acarnissada per robar el nostre estil de vida”, ha resumit. “Les polítiques col·lectives sempre tenen el mateix final: la tirania. I això és el que li espera a l’independentisme de la mà de Sánchez”, ha subratllat.

Polèmica pel Mobile World Congress

Després d’haver protagonitzat una polèmica per oferir Madrid per acollir el Mobile World Congress, Ayuso ha estat preguntada sobre la qüestió. Ha defensat que sempre vol el “millor” per Madrid i Barcelona però que va proposar acollir el congrés quan va llegir els comentaris de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, on “qüestionava” el 5G, el pont aeri, la iniciativa privada i el capitalisme.

Ha confessat que després de llegir aquesta declaracions va pensar que abans que l’Estat deixés d’acollir el congrés, perquè aquest marxés de Barcelona, va preferir que es quedés a Madrid. “Hi ha altres persones que prefereixen que marxi d’Espanya abans que es quedi a Madrid. Això és el preocupant”, ha criticat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa