Una avioneta unionista contra la “Diada del Procés”

Societat Civil Catalana copia l’estil de la vella escola de la publicitat estiuenca i reclama activar el vot espanyolista

Fa anys, molts potser, les platges catalanes veien amb certa expectativa l’arribada d’avionetes de publicitat. De fet, era mítica l’aeronau que tirava pilotes de Nivea, la crema hidratant del que ara se'n dirien les classes populars. Ara, en ple 2020, l’avioneta porta un altre tipus de missatge i la marca comercial és una entitat política unionista nascuda com a resposta al Procés.

Aquest matí, a l’espigó del Port Olímpic, la direcció de Societat Civil Catalana (SCC) ha presentat la seva “performance” contra la “Diada del Procés”. Una avioneta que es passejarà per les platges del Barcelonés i el Maresme durant tot el dia lluint el rètol “aturem la decadència”. El president de l’entitat, Fernando Sánchez Costa, ha presentat el seu acte reivindicatiu amb un clàssic de l’espanyolisme: “La Diada ja no és de tots, l’independentisme l’ha colonitzat i se l’ha fet seu, convertint les institucions de tots els catalans propietat d’una facció del poder polític a Catalunya”.

 

SCC ha tornat a demanar que la Diada sigui el 23 d’abril, Sant Jordi, per contrarrestar la “festa trista” de la “Diada del Procés”. Una mostra, segons Sánchez Costa, de la “decadència, tristor i amargor“ que viu Catalunya. Una decandència que Sánchez Costa ha qualificat de “triple: econòmica, social i institucional”.  “Aturem el Procés, aturem la decadència abans que no tingui remei”, ha afegit. Costa ha demanat una “gran mobilització” a les eleccions que es resumeixi en “Visca Catalunya i mori el mal govern!”. 

Ara bé, Sánchez no ha volgut ficar gaire cullerada en si cal bastir una candidatura unitària entre el PSC, el PP i Cs, tal com demanen els taronges. “S’ha de trobar la millor fórmula per obtenir un bon resultat electoral”, ha conclòs. De tota manera, sí que ha emfatitzat l'aire de certa desmobilització que es respira entre el "constitucionalisme", a diferència del que va passar el 2017. 

 

Comentaris