El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Les autoritats de Madrid s’abraonen sobre Salvador Illa per les seves crítiques
  • CA

Els governs municipals i autonòmic de Madrid han respost agrament l’emplaçament que ha fet el ministre de Sanitat, Salvador Illa, perquè “revisin” les seves decisions per aturar l’expansió de la Covid-19 i “escoltin la ciència”, amb acusacions diverses que han acabat fent referència, fins i tot, a Catalunya. D’una banda, l’alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, ha acusat el ministre de Sanitat, Salvador Illa, “d’enredar” i de donar “un missatge de confusió” a la ciutadania. De l’altra, el conseller autonòmic de Justícia, Enrique López, ha respost el ministre acusant-lo de “deslleial” i de voler “tapar els problemes que té el govern espanyol” al nostre país.

“No s’ha d’enredar. No és la millor imatge que quan la Comunitat de Madrid surt a anunciar les mesures com a autoritat sanitària, el govern de la nació faci una roda de premsa simultània per mostrar el seu desacord”, ha recriminat Almeida durant la seva visita aquest dissabte a la Base 0 de Protecció Civil-Samur. “Gran part de la ciutat està en una situació preocupant, però hi ha zones que estan bastant pitjor des del punt de vista sanitari i en les quals haurem d’adoptar mesures diferents”, ha puntualitzat l’alcalde de Madrid, que ha insistit en la seva crítica al ministre de Sanitat. “Els ciutadans tenim dret a saber en funció de quins criteris Illa donava suport dimarts a les mesures de Madrid i, dos dies després, digui tot el contrari”, ha reflexionat en veu alta Almeida. En paral·lel, l’alcalde de Madrid ha criticat el “canvi de criteri” d’Illa i s’ha mostrat contrari a un confinament total de la capital espanyola. “La situació no és la mateixa a tota la ciutat. S’ha d’actuar on la taxa és pitjor”, ha recalcat Almeida. 

López, en canvi, ha respost a través d’un missatge al seu compte de Twitter: “Hauria de deixar d’utilitzar Madrid per tapar els problemes que el govern espanyol té a Catalunya”. López ha carregat contra la “deslleialtat” del ministre, ja que considera que “prefereix atacar des dels mitjans” en lloc de “dialogar amb els grups de treball que hem constituït aquesta setmana”. Per López, les declaracions d’Illa generen “confusió i desconfiança a la ciutadania”.

 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa