El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Augmenta el setge informàtic contra Tsunami Democràtic
  • CA

L’accés al repositori de Tsunami Democràtic, que estava disponible a la plataforma GitHub, ha estat bloquejat, segons ha denunciat aquest dimarts el grup d’Anonymous Catalunya a través del seu grup de Telegram. Efectivament, en intentar accedir des de l’Estat espanyol al repositori de l’aplicació catalana que s’hi allotjava els usuaris es troben amb un missatge d’error: “Repositori no disponible a la teva ubicació. Aquest repositori està actualment inhabilitat des de la teva ubicació”. Segons Anonymous, el bloqueig respon a una “censura” per part de GitHub, plataforma que el 2018 va adquirir la companyia nord-americana Microsoft.

El passat 18 d’octubre Tsunami Democràtic va denunciar el bloqueig de l’URL tsunamidemocratic.cat i va donar com a alternativa una altra adreça, tsunamidemocratic.eu, que actualment també apareix fora de servei. En els dos casos apareix un missatge advertint que la URL ha estat bloquejada per “disposició de l’autoritat judicial”.

 

L’abril passat GitHub, que té les oficines centrals a San Francisco (EUA), es va veure envoltat en un cas de censura per raons polítiques d’un repositori de treballadors del camp de la tecnologia xinesos que criticaven les condicions laborals que patien a la Xina. Treballadors de Microsoft, en solidaritat amb els seus col·legues xinesos, van demanar a GitHub que no censurés el repositori. Segons sembla, s’hauria accedit a fer-ho per pressions del govern xinès.

Diversos països han fet campanyes per bloquejar i censurar la plataforma GitHub, evitant l’accés a continguts crítics amb els seus governs. Fins al moment, Tsunami Democràtic no ha denunciat cap acció de censura més enllà de la denúncia que va fer el passat 18 d’octubre. El govern espanyol ha manifestat els darrers dies que investiga la iniciativa i que els serveis d’intel·ligència de l’Estat estan disposats a arribar fins al final.

Recentetment, tal i com va avançar ‘El Món’, la National Edowment for Democracy, fundació nord-americana dedicada a promoure la democràcia liberal arreu del món, va advertir dels riscos que aplicacions com la de Tsunami Democràtic poden comportar per països basats en aquest sistema.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa