El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’Audiència ratifica un permís penitenciari de tres dies a Jordi Cuixart
  • CA

L’Audiència de Barcelona ha autoritzat un permís penitenciari de tres dies per al president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, que ja va gaudir fa mesos. La fiscalia va recórrer contra el permís concedit per la junta de tractament, però el jutjat de vigilància penitenciària el va autoritzar. Després va recórrer a l’Audiència, que també l’ha autoritzat. Dels set magistrats de la sala, quatre han donat suport a Cuixart i tres a la fiscalia, tots amb els arguments ja coneguts de la defensa i del ministeri públic.

La defensa recorda que Cuixart ja ha gaudit de nou permisos extraordinaris, dues sortides programades, un permís de 48 hores, un de 24 i un de tres dies, que és el que s’ha recorregut i ja ha gaudit, a més de les sortides laborals. En cap moment s’ha produït cap incidència i els informes penitenciaris són favorables. Cuixart assumeix els fets pels quals va ser condemnat i accepta les conseqüències, però no està d’acord amb la seva qualificació jurídica. La fiscalia i tres dels magistrats al·leguen que això pot suposar un risc de reincidència i que Cuixart encara té molta pena per complir i no ha realitzat cap curs contra el delicte de sedició.

Els magistrats majoritaris, així com la defensa, al·leguen que no hi ha cap curs específic per reconduir una ideologia, que Espanya no és una democràcia militant i que el risc de reincidència en un delicte de sedició és poc comparable a altres delictes i requereix de moltes persones conjurades i un context determinat que ara, i més amb la covid-19, no es dona.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa