El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’Audiència Nacional cita com a investigat Jorge Fernández Díaz el 30 d’octubre
  • CA

El jutge de l’Audiència Nacional Manuel García Castellón ha citat com a  investigats a l’ex-secretari d’Estat de Seguretat Francisco Martinez, el proper 29 d’octubre, i a l’exministre de l’interior Jorge Fernández Díaz, l’endemà dia el 30, per la instrucció del cas Kitchen sobre les gravacions del comissari retirat José Manuel Villarejo. La interlocutòria, a la que ha tingut accés El Món, dictada aquest matí assegura que la investigació del ministre “resulta necessària, útil i pertinent”,  ja que les investigacions practicades fins al moment permeten situar-lo “en el centre nuclear de l’operació en el Ministeri de l’Interior des d’on s’hauria dirigit i coordinat tota l’operativa, presumptament amb la participació directa el ministre i actuant per delegació d’aquest, el secretari d’Estat de Seguretat“.

 

En la seva decisió, García Castellón deixa clar que considera especialment revelador de la importància de l’excúpula del Ministeri de l’Interior en aquesta operació i el pagament a Sergio Ríos, el xofer de la família Bárcenas, de quantitats mensuals abonades a càrrec dels fons reservats d’Interior. Uns fets que, segons el magistrat, “evidencia el coneixement dels fets per part dels comandaments superiors de l’organisme”. Fins i tot remarca que l’obtenció del xofer de Bárcenas d’una plaça de funcionari de policia, després de superar una oposició, requeria la “capacitat d’influència suficient per part del ministeri”.

El magistrat, però, de moment no veu urgent citar a Dolores de Cospedal i el seu marti, Ignacio López del Hierro, a l’espera de la segona compareixença de Francisco Martínez. Ara bé sí que cita com a testimonis l’exdirector de comunicació d’Interior, Juan José Esteban, al sacerdot Silverio Nieto, Jorge Garxía Sanchís i Icíar Castro, membres del gabinet de Martínez. 

 

 

 

 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa