El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’Audiència Nacional acorda la llibertat provisional amb fiança per tres CDR del 23S
  • CA

La Sala Penal de l’Audiència Nacional ha acordat estimar parcialment els recursos d’apel·lació de tres detinguts al setembre per la seva presumpta vinculació als CDR  i ha decidit que quedin en llibertat provisional un cop paguin una fiança de 5.000 euros.

 

A més, la Sala els imposa l’obligació de comparèixer cada dilluns davant el jutjat de la seva residència, la prohibició de sortida del territori nacional, així com fixar un telèfon, domicili i persona de contacte per a rebre qualsevol tipus de comunicació judicial.

 

A la vista d’apel·lació celebrada ahir, la Fiscalia va demanar que se’ls mantingués a la presó, afegint, però, que podria ser procedent la llibertat amb fiança de 9.000 euros en atenció a el temps transcorregut ja que els encausats no havien participat materialment en la fabricació i tinença de l’explosiu. Per la seva banda, l’acusació popular exercida per l’Associació Catalana de Víctimes D’organizacions Terroristes (ACTOV) va demanar que es mantingués la situació de presó incondicional.

 

En la seva interlocutòria, els magistrats de la Secció Segona descarten totes les possibles vulneracions de drets al·legades pels advocats de Guillem Xavier Duch, Eduard Garzón i Xavier Buigas i considera que el jutjat central d’instrucció 6 ha complert “sobrada i escrupolosament” amb el dret a la tutela judicial efectiva.

 

El Tribunal recorda que una mesura cautelar com la presó provisional persegueix assegurar la presència de l’inculpat en el procés, així com evitar la destrucció o manipulació dels mitjans de prova. La Sala entén que de les diligències practicades fins a la data ha un elevadíssim índex de versemblança sobre la intervenció dels encausats en el fet delictiu, però això no pot per si justificar la mesura cautelar de presó, tot i la “rellevant probabilitat de culpabilitat que concorre en el present fet “.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa