El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’Audiència de Barcelona rebutja que el PDeCAT assumeixi el comís a CDC pel cas Palau
  • CA

L’Audiència de Barcelona ha rebutjat, per ara, que el PDeCAT assumeixi el comís de 6,6 MEUR a Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) pel ‘cas Palau’, tal com havia demanat la fiscalia. En una interlocutòria, el tribunal considera que en aquests moments “no es pot acudir a béns de la successora sense saber el resultat del que s’ha d’executar” i que primer cal esperar a saber si l’oficina de recuperació i gestió d’actius pot localitzar i recuperar béns, instruments i guanys relatius a CDC, que és la condemnada en la sentència. L’Advocacia de l’Estat no s’havia oposat a la petició de la fiscalia, mentre que la defensa de Convergència s’hi havia oposat.

La fiscalia va demanar a l’Audiència de Barcelona que demanés un informe de la Guàrdia Civil que està en mans del jutjat central número 5 de l’Audiència Nacional, que investiga el ‘cas 3%’, segons el qual existeix una “identitat substancial” entre CDC i el PDeCAT. Aquest informe analitza les propietats, béns i locals de CDC. L’Audiència de Barcelona, però, ha rebutjat per ara demanar aquesta informació mentre l’oficina de recuperació i gestió d’actius no comuniqui el resultat de la localització, recuperació o conservació dels béns, efectes i guanys relatives a CDC.

El tribunal record que la “hipotètica formació successora“, el PDeCAT, no està condemnada al comís de 6,6 MEUR, “sense perjudici que en un incident específic d’execució de la sentència s’acrediti aquesta successió”. A més, recorda que el PDeCAT no ha estat inclòs en el procediment judicial per poder exposar els seus arguments sobre la seva suposada successió de CDC i defensar-se de la reclamació d’aquesta quantitat. Si sobre l’incident específic d’execució, caldrà permetre que sigui part.

Un cop confirmada la sentència per part del Tribunal Suprem, l’Audiència de Barcelona va ordenar el 12 de maig la conversió dels embargaments preventius dels béns de CDC en embargaments executius. Convergència va ser condemnada al comís de 6,6 MEUR derivats de la comissió de tràfic d’influències. Es tracta, segons els fets provats en sentència, de diners corresponents a comissions satisfetes per Ferrovial a CDC entre els anys 1999 i el 2009, a través del Palau de la Música, a canvi de l’adjudicació d’obra pública.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa