L’Audiència assegura que "no li pertoca comprovar” si el CNI estava al cas de l’imam de Ripoll

La Sala Penal torna a tombar el recurs d’apel·lació de Javier Martínez

Nou cop de porta del poder judicial a investigar la relació entre l’imam de Ripoll i cervell dels atemptats del 17A Abdelbaki Es Satty, amb el Centre Nacional d’Intel·ligència. La Sala Penal de l’Audiència Nacional ha tombat el recurs d’apel·lació que l'advocat de Javier Martínez, Jaume Alonso Cuevillas, va interposar contra la negativa de l’instructor a constatar aquesta relació. “No correspon aquí qüestionar l’actuació de les Forces i Cossos de Seguretat o comprovar el grau de coneixement que els serveis d’intel·ligència de l’Estat poguessin tenir sobre la radicalitzatció d’Es Satty”, assegura la resolució judicial.

 

La interlocutòria, a la que ha tingut accés El Món, també desestima reclamar els informes dels serveis d’intel·ligència sobre l’imam. “No pertoca a una fiscalització dels informes que, hipotèticament, puguin trobar-se en poder del CNI”, afegeix. Una decisió que justifica en tant que la investigació s’ha dut a terme a través de la “cooperació internacional” i de “l’anàl·lisi pericial de dispositius electrònics intervinguts”.

 

 

Per altra banda, també rebutja prestar declaració als agents de la Guàrdia Civil amb TIP T03083R i B93224U, i els agents del CNI 7835 i 6917 per haver-se reunit amb Es Satty quan estava a la presó de Castelló així com el funcionari que va extendre el comunicat de visites. L’Audiència entèn que seria una “investigació prospectiva” que no ve al cas i que no té cap relació amb el sumari donat que la cèl·lula gihadista és posterior. Tampoc accepta les testificials dels secretaris de la Comunitat Islàmica d’Annour de Ripoll per tal que escatissin les converses que van mantenir amb el Cos Nacional de Policia. La Sala destaca que no van voler declarar en seu policial alhora que hi suma el mateix argument que utilitza per no citar el CNI: “no pertoca”.

satty

Part de la diligència judicial sobre Es Satty amb què neguen investigar els seus vincles amb el CNI Quico Sallés

 

 

Comentaris (15)
Josep M. Fa 1 mes
En el llibre del mentider compulsiu Rajoy, on es contradiu del que hi diu, del que deia mentre era president , explica el tema 17 agost 2017 ? o l'ha guardat al calaix de los "recierdos" Si González va ser el Senyor X, Rajoy deu ser el Sr. XX oi ? La cosa està més clara que mai.
Francesc Fa 1 mes
Be, si no són competents en la matèria, crec que poden dir el què diuen, però, sense tantes explicacions també crec que haurien de dir a qui s'han d'adreçar els advocats per resoldre-ho judicialment.
X*2 Fa 1 mes
Com sempre a Espanya, tota la merda sota l'alfombra
A l'aguait Fa 1 mes
Quan comencen a aparèixer les boires........tothom cap a casa que fot fred !!!!
Salvador Fa 1 mes
Abdelbaki Es Satty era el confident del CNI fins al dia dels atemptats i que els serveis d’intel• ligència espanyols coneixen l’activitat del terrorista responsable de la massacre a la Rambla Els terroristes del 17-A tenien documents de la Polícia sobre com fabricar explosius
Loli Fa 1 mes
Cada dia més lluny d,escanya ,país mafiós dictador corrupte represor i lladre
vaia! Fa 1 mes
“No correspon aquí qüestionar l’actuació de les Forces i Cossos de Seguretat"? Però al major trapero el jutgen a l'AN no? Ara diguem agosarada però diria que un major de mossos pertany a les forces i cossos de seguretat.
remigio III Fa 1 mes
Jo pense que, per activa o passiva són, responsables. Així doncs posaren 17 morts al carrer. Avis a navegants? Protegeixen criminals, reclamats per al justícia Argentina: Per què no haurien de protegir aquests? I, a callar. Si no l'exèrcit franquista ens posarà al lloc.
JordiP Fa 1 mes
¡¡¡¡CANALLAS!!!!
Xavier Fa 1 mes
Deu ser per que anaven tots juntes fent la malifetes. SALUT I REPÚBLICA CATALANA.
Fat Boy Fa 1 mes
Doncs a qui pertoca?.
Vicenç Ramoneda Fa 1 mes
Segur que el CNI estava al cas sinó, de que serveix!
enricsvh Fa 1 mes
Tot plegat fa una farum...que no cal que diguin res més. Es com lo del "señor X", que tothom sap qui es, però ells pensen que ens ho empassem tot. Quina colla !! Fotem el camp ja.
Cristopher Fa 1 mes
Ah, no? Doncs a qui li correspon? Vaja que tot acabarà en res: tirem-hi terra al damunt. I els 17 morts i més ferits que es fotin,oi? Calia que passés alguna cosa a Catalunya aquells agost del 17, i va passar; quines casualitats, quina mala (o bona?) sort....Passa cvada cosa...
Clara Fa 1 mes
Al final Espanya s,està destapant com una casa de barrets molt gran ,podrida mafiosa i represora