Una associació de la magistratura acusa l'independentisme d'assetjar jutges

L'entitat assegura que han marxat de Catalunya més de 100 en tres anys i demana a l'Estat mesures de protecció

L'Associació Professional de la Magistratura de Catalunya ha acusat l'independentisme d'assetjar jutges i provocar que marxin de Catalunya més de 100 en tres anys. En un vídeo difós al seu Twitter, ha apuntat que la "campanya de desprestigi i pressió" va començar amb el procediment judicial contra Artur Mas pel 9-N. A això li ha sumat la querella contra Carme Forcadell, l'aprovació de la Llei de transitorietat i el 20-S, quan es va produir, diu, "un greu atac a l'administració de justícia en tractar d'impedir un registre judicial".

L'APM denuncia "assetjament a jutges i atacs a seus judicials", i també critica la "deixadesa de funcions de la Generalitat en no invertir en el manteniment d'edificis". Per tot plegat, demana a l'Estat mesures per protegir els jutges i evitar la "desertització del poder judicial".

 

Després de la sentència del Suprem sobre l'1-O, continua l'APM, "la campanya d'assetjament s'ha agreujat". Així, apunten que el 2017 van marxar 21 jutges, que 48 ho van fer el 2018 i que aquest any ja són 32 els que han decidit traslladar-se.

L'entitat avisa que "sense poder judicial no hi ha estat de dret, i que sense estat de dret no hi ha democràcia", i assegura que actuaran sempre en defensa de l'ordre constitucional.

 

Comentaris