El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Associació Catalana de Víctimes veu “lamentable” que Puigdemont compari referèndum i fi d’ETA
  • CA

 

El president de l’Associació Catalana de Víctimes del Terrorisme, José Vargas, ha titllat aquest dimarts de “lamentables” i “molt desafortunades” les declaracions del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, en les quals comparava el referèndum amb la finalitat d’ETA. En una entrevista en Onda Cero recollida per Europa Press, ha dit que són unes paraules “criticables al 100%” i que “no es pot comparar una cosa amb l’altra”.

En el seu discurs, Vargas s’ha referit al del president de la Generalitat en el 30è aniversari de l’atemptat d’ETA a l’Hipercor de Barcelona, en el qual assegurava que, de no haver estat per “la persistència de moltes persones”, el “combat” contra l’organització terrorista “no s’hagués guanyat”.

 

“En uns anys direm el mateix: hem aconseguit tot el que el poble de Catalunya es va proposar perquè persistim i perquè no ens resignem i perquè no renunciem”, va dir el president en al·lusió al procés independentista.

 

Enteniment i diàleg

 

Sobre les disculpes cap a les víctimes per part de l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat, el president de l’Associació ha afirmat que les rep “en positiu” i esperant que s’obri un “camí d’enteniment i diàleg”. En aquest sentit, ha recordat que les víctimes només van rebre ajudes per part del Govern català durant els quatre anys que va estar José Montilla: “Ens va ajudar i ens va recolzar. A partir d’aquí, Artur Mas ens va fer fora del despatx i ens va llevar la subvenció”, ha afirmat.

 

D’altra banda, Vargas ha dit que no creu “ni una sola de les paraules” del secretari general de Sortu, Arnaldo Otegi, qui en aquestes es va referir a l’atemptat d’ETA com “una catàstrofe”. Al seu parer, és un “indesitjable” i considera que “surt a fer-se la foto”. “Otegi mai es penedirà de tot el que ha fet ETA”, ha resolt.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa