L’Assemblea d’electes de la CUP proposa dissoldre la BRIMO i internacionalitzar el conflicte

En torn a 280 càrrecs cupaires, junters, d'ERC, Comuns i Independents es reuneixen a les Cotxeres de Sants

Primera iniciativa de partit per entomar el conflicte obert per la sentència del procés. L’Assemblea de Càrrecs Electes convocada per la CUP aquest vespre a les Cotxeres de Sants de Barcelona ha aplegat uns 280 assistents. Entre els punts de debat i votació la retirada de les forces policials espanyoles, destaca la petició de dissoldre la BRIMO, així com la creació d’una Taula Internacional per l’Amnistia, les Llibertats i d’Autodeterminació de Catalunya.

 

El debat és intents entre els 96 electes cupaires i 181 de JxCAT, ERC, Comuns i Independents. La base de la discussió política ha estat un document, al que ha tingut accés El Món,  que estableix com a marc la “profunda preocupació per l’ofensiva antidemocràtica de l’Estat espanyol”. En aquest sentit, argüeixen les darreres detencions, l’operació Judes contra els CDR, així com la condemna per la sentència del procés o el cas Alsasua.

 

 

Davant aquesta situació, estableixen tres punts d’actuació amb diversos objectius. En un primer terme, criden a als càrrecs electes de tots els Països Catalans a assolir quatre fites. En primer terme, la retirada dels cossos policials i militars espanyols i la dissolució de la Brigada Mòbil dels Mossos d’Esquadra.En segon terme, l’amnistia a tots els represaliats. En tercer terme, aixecar les lleis suspeses pel Tribunal Constitucional.I en darrer lloc, “el reconeixement, concreció i l’exercici del dret a l’autodeterminació”.

 

Un segon punt estableix la  la creació d’una Taula Internacional per l’Amnistia, les Llibertats i d’Autodeterminació de Catalunya. En aquesta mesa, demanen la participació de càrrecs de l’Estat francés, espanyol i de la resta de la comunitat internacions. I un tercer punt, reclama una “mobilització permanent i continuada”, en favor d’una “sortida justa i democràtica”.

 
photo5868725789967626650

El document que han debatut aquest vespre els electes Quico Sallés

 

 

Comentaris (8)
Josep Sierra Roca Fa 4 mesos
Aquesta malheurada Brimo, s'ha de disoldre; no és pròpia d'un país modern i culte; i també s'ha de revisar, a fons, l'actual model d'ordre públic del segle passat.
Dani_Andreuenc Fa 4 mesos
Tant de "cuento" per només aixó?
Molt bé Fa 4 mesos
Potser això que proposa la cup serveix d'inici de quelcom sòlid entre els partits? M'hi jugo un pèsol a que el President Torra firmaria. Amb els altres...?
Un projecte intel·ligent a les cup Fa 4 mesos
Ja era hora. Ànims.
FRAN BCN Fa 4 mesos
La CUP és el càncer de Catalunya, pobres de nosaltres si un dia tenen el poder, ufff
Bla, bla, bla Fa 4 mesos
I com ho pensen fer això que diuen? Parlant?. Exigir al president Torra que ho faci?. O demanant a la Colau que faci de mitjancera, com els babaus d'ERC. El que haurien de fer, si tinguessin collons, és entrar al govern, agafar la conselleria del Buch i fer una neteja als mossos i dissoldre les Brimos legalment. Tot lo altres és bla, bla, com sempre fan les CUP.
fideli Fa 4 mesos
no només disoldre-la, sino fotre els seus terroristes a la presó, per criminals... començant pels seus caps...i Buchtiflers...
Tan original como efectivo Fa 4 mesos
No diré más si no es en presencia de mi abogado.