El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’Estat assegura que “els beneficis de l’escola són molt superiors als riscos”
  • CA

La ministra d’Educació i Formació Professional, Isabel Celaá, assegura que “els beneficis de l’escola són molt superiors als riscos” tot i reconèixer que “no hi ha risc zero en aquesta pandèmia“. En una entrevista a ‘El País’, la ministra defensa els beneficis de la presencialitat a les aules i diu que el govern espanyol “no abandonarà les famílies a la seva sort”. A parer seu, “la societat atribueix” al sistema educatiu la tasca de conciliar, una cosa que creu que “no és una funció pròpiament específica de l’escola”. Celaá explica que busquen “presencialitat per tots els grups i nivells” però detalla que prioritzaran “els alumnes de fins a 14 anys” perquè són els que “més dificultats tenen per treballar des de casa”.

Isabel Celaá creu que el professorat pot “que en un moment determinat d’obertura de finestres” els nens puguin “descansar” de portar mascareta però destaca que és “important mantenir les normes” per tal que “l’ambient a l’escola” sigui segur.

En ser preguntada per les crítiques per la manca de lideratge durant la gestió de la pandèmia, Celaá diu que llegeix amb “certa serenitat” aquelles que arriben des de la dreta i que no li consten crítiques des de Podem. “Jo em porto bé amb Pablo Iglesias, treballem braç a braç en un Consell de Ministres configurat per dues forces polítiques que tenen accents molt diferents en moltes coses, però hem demostrat que som capaços d’arribar a síntesis útils per la ciutadania en funció de polítiques progressistes”, afirma.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa