Asens vol que les agressions després de la manifestació unionista "no quedin impunes"

El tinent d'alcalde creu que "no podem quedar-nos de braços creuats" davant d'aquestes mostres de violència i exhibicions feixistes

 

El tinent d'alcalde de Drets de la Ciutadania de Barcelona, Jaume Asens, ha lamentat "les agressions i els braços alçats" després de la marxa per la unitat d'Espanya. A través del seu compte de Twitter, Asens ha qualificat la manifestació "d'extrema dreta" i ha considerat que "cal fer el possible perquè aquests fets no quedin impunes". "No podem quedar-nos de braços creuats", ha reflexionat en veu alta. Als Mossos d'Esquadra els consta que després de la manifestació d'aquest diumenge s'han produït almenys dues agressions. La darrera ha tingut lloc cap a dos quarts de quatre de la tarda al carrer Blai, al barri del Poble Sec, on un grup de persones amb banderes espanyoles i estètica d'ultra dreta que tornava de la manifestació s'ha escridassat amb un altre. Durant la baralla, els manifestants han ferit al cap un home, que patit un trau i ha estat evacuat en una ambulància del SEM al CAP Manso. Fins al lloc s'ha desplaçat la policia catalana que ha identificat 14 dels possibles agressors. Un d'ells duia una defensa extensible i ha estat denunciat per una falta de respecte als agents de l'autoritat.

 

 

També s'han viscut moments de tensió a l'estació de metro del Clot, on, segons el Comitè de Defensa de la República de Nou Barris cinc veïns del districte, alguns dels quals eren membres del CDR, han estat agredits per un grup que tornava de la marxa per la unitat d'Espanya. A un d'ells, component d'LGTI-fòbia, l'han increpat amb insults homòfobs i l'han escopit. A la policia catalana li consta que els fets han passat cap a dos quarts de tres de la tarda a l'interior d'un vagó quan ha fet parada a l'estació de Navas.

 

Comentaris