Asens respon a Fachín que la desobediència es fa "als carrers més que als parlaments"

En Comú Podem vol derogar la 'llei mordassa' perquè és "una puntada a la boca de la democràcia"

 

 

 

El candidat d'En Comú Podem, Jaume Asens, ha proposat aquest divendres la derogació de la Llei de Seguretat Ciutadana o 'llei mordassa' perquè, segons ha denunciat, és una "puntada de peu a la boca de la democràcia". En una atenció als mitjans abans de l'acte 'Guanyem democràcia' Asens ha denunciat que la llei és "una amenaça" a les reivindicacions i les mobilitzacions populars i l'ha qualificat de "degradació democràtica".

 

 

D'altra banda, Asens ha respost la crida a la desobediència del líder de Front Republicà, Albano Dante Fachín, que la desobediència on s'exerceix és al carrer "més que als parlaments", en referència al seu paper al Congrés. Tot i això, posteriorment durant l'acte ha posat també en valor la importància de les institucions i ha matisat que "el carrer no ho és tot". posteriorment a l'acte 'Guanyem democràcia' Asens ha reivindicat la importància de les institucions i ha avisat que "el carrer no ho és tot". "No podem atorgar-li poders màgics", ha explicat, i ha justificat que cal ocupar els espais institucionals "especialment en moments d'excepcionalitat". En aquest sentit, ha retret a alguns sectors de l'esquerra cert "fetitxisme" del carrer i ha defensat que tot i que ser fora de les institucions "dóna coherència i confort ideològic" i no provoca contradiccions, és allà on es "transforma la realitat".

 

 

Asens ha volgut diferenciar les dues lògiques, la institucional i la d'activisme al carrer, i ha reivindicat la necessitat que coexisteixin. En aquest sentit, ha lamentat que en alguns punts s'hagi descapitalitzat els moviments socials fent el pas a parlaments i ajuntaments i ha explicat que, en el cas de l'Ajuntament de Barcelona, no volien que fos "un partit d'activistes", encara que ho va acabar sent.

  

 

 

 

 

 
 

Comentaris