El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Asens: “La sentència marcarà una de les pàgines més negres de la història de Catalunya”
  • CA

El diputat dels Comuns al Congrés espanyol Jaume Asens ha dit que aquest dilluns és “un dia trist per la justícia, la democràcia i els drets humans”. En una compareixença al Parlament de Catalunya al costat de la cap dels Comuns a la cambra catalana, Jèssica Albiach, Asens ha mostrat el “rebuig i indignació” del seu espai polític per una sentència que “marcarà una de les pàgines més negres de la història de Catalunya”.

Els Comuns veuen en la sentència “una voluntat de venjança més que de fer justícia” i han advertit que “marca un greu precedent” que suposa, a més, “un retrocés democràtic, no només per Catalunya, sinó per a la resta de l’Estat”. En aquest sentit, Asens ha advertit que la resolució fa una “vinculació de l’exercici democràtic de reunió o manifestació amb el delicte de sedició” i que “això és un disbarat jurídic”.

Asens ha explicat que els Comuns estan disposats a treballa per tal de “crear escenaris polítics que tirin endavant el diàleg i les solucions polítiques del transfons del conflicte i aconseguir la llibertat dels presos”.

Els Comuns s’han ofert a asseure’s “per discutir la fórmula més efectiva, viable i ràpida en l’actual context polític i la correlació de forces existent”. La seva aposta prioritària és una reforma del Codi Penal “que passi o bé per derogar el delicte de sedició amb efectes retroactius o bé modificar els termes en què està redactat perquè no pugui interpretar-se en els termes amb què ho ha fet el Tribunal Suprem”.

Amb tot, però, Asens ha dit que no descarten altres fórmules i ha apel·lat Pedro Sànchez a que “digui, un cop coneguda la sentència, si està d’acord amb la mesura de gràcia de l’indult”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa