Asens demana el vot per un govern a Espanya "que entengui" Catalunya

El candidat dels comuns titlla d'"irresponsables" els que volen "bloquejar" el Congrés: "Volem governar, desbloquejar, avançar"

El candidat d'En Comú Podem al Congrés, Jaume Asens, ha demanat el vot a la seva formació al seu últim acte de campanya per tenir un govern a Espanya "que no sigui un mur". "Qui no vulgui un govern de Casado i Sánchez, qui vol un president que entengui Catalunya, que voti En Comú Podem", ha argumentat Asens, que ha assegurat que Pablo Iglesias és "l'únic" que "entén i respecta" Catalunya. Durant el tancament de la campanya a Blanes Asens també ha titllat d'"irresponsables" les formacions independentistes que aposten per "bloquejar" el Congrés i ha avançat que ells volen "governar, desbloquejar i avançar perquè Catalunya avanci".

Durant l'últim acte abans del 10 de novembre i davant unes 250 persones, Asens ha insistit en la necessitat d'un diàleg "efectiu" i "no un monòleg" per poder desbloquejar la situació política a Catalunya. "No aconseguirem trencar el cercle viciós si no traiem els presos", ha avisat el candidat, que després ha demanat al PSOE "deixar de delegar el problema territorial en els tribunals" i "no subcontractar la gestió a Marchena i Marlaska". En aquest sentit, Asens ha advertit que fins que no s'acabi "el bucle nacional" no es podrà assumir "els reptes de país". També ha carregat contra les formacions independentistes, especialment contra ERC i el seu líder, Gabriel Rufián, a qui ha qualificat de "ruleta russa" perquè "no se sap quan es dispararà". "És un penell, una moneda tirada a l'aire que no saps de quin cantó caurà, una incògnita", ha afegit Asens, que després ha posat en dubte les seves declaracions on prometia que "no vendria fum, ni màgia, ni simbolisme a Madrid". "Jo no m'ho crec gaire", ha reconegut, i ha lamentat que no saben "quin Rufián trobaran" al Congrés.

Asens s'ha dirigit per primera vegada a la CUP i els ha retret que vulguin "bloquejar" el Congrés i "només assistir a debats d'investidura i pressupostos". "I així com volen derogar la reforma laboral i aconseguir un horitzó verd?", s'ha preguntat, i ha promès que ells volen "garantir els drets de la gent".

 
 

Comentaris (2)
Marcos Fa 3 mesos
Sr. Aasens, el PSOE, igual que el PSC que les da apoyo incondicional, incluso contra los catalanes, nunca se sentará a dialogar con el representante de los catalanes, incluso humillan al President de todos los catalanes, eso es continuo, no quieren hablar, quieren agredir, encarcelar, con la fuerza, con las armas, eso quieren, obligar a los catalanes a ser españoles a la fuerza, Ustewdes lo saben, pero quieren vargos públicos, por eso hacen ese papelote, tipo Colau, todo por la pasta, los car
Maria Fa 3 mesos
Si..... cuand siguem paisos veins ah I porta el pasaport