Asens demana al PSOE "treure el cordó sanitari als partits independentistes"

En Comú Podem reclama "responsabilitat" i "sortir de les zones de confort" als socialistes i ERC

El diputat electe d'En Comú Podem al Congrés Jaume Asens ha demanat "treure el cordó sanitari establert pel PSOE, el PP i altres partits sobre els partits independentistes" per desbloquejar la governabilitat de l'estat espanyol. "Fins que no resolem la qüestió territorial catalana serà difícil sortir del 'bucle' i atzucac en què estem", ha dit a TV3. Asens ha demanat "responsabilitat" i "sortir de les zones de confort" als partits perquè "el perímetre creat a la moció de censura que va fer fora Rajoy és el que" ha de "treure del bloqueig". Per garantir l'estabilitat ha reclamat als partits "flexibilitzar les posicions", "superar la lògica partidista i de lluita i de trinxera" i fer un "esforç de generositat" per arribar a acords de país.

Asens ha dit que espera que ERC faciliti un acord d'esquerres per formar govern a Espanya. "Seria molt estrany que aquell xec en blanc que tots vam veure al final de la legislatura es convertís ara amb una línia vermella que fes inviable aquest govern d'esquerres", ha manifestat.

 

Però el diputat d'En Comú Podem considera que ERC "és molt imprevisible" i ho ha comparat amb "tirar una moneda a l'aire". "Esperem que caigui del costat del sentit comú, de la responsabilitat", ha afegit. En aquest sentit ha apel·lat a que els partits progressistes s'han de "conjurar" per "construir un dic de contenció contra l'extrema dreta".

"Ha passat el temps dels retrets i les acusacions i ha de venir el temps de la responsabilitat", ha reblat Asens. Sobre la situació a Catalunya ha insistit en que "el conflicte de fons és polític i només es resoldrà per les vies estrictament polítiques i democràtiques i no subcontractant la gestió del conflicte territorial a Marchena i Marlaska, no és per la via policial i judicial que es resoldrà".

 

Comentaris (3)
2019 Fa 2 mesos
Asens l'ós españoles son de derechas que roban,estafan no cumplen las leyes pero es igual .por eso la mayoría de catalanes no quieren ser españoles no nos gustan las mismas politicas
joan Fa 2 mesos
Però que diu aquest, si escolteu el que ha dit a la Terribas, aquest matí es de traca i mocador, no sabia que les dretes no sumaven, pensava que si que sumaven, la Terribas li ha tret un pes del cim, vegonyòs, un que es guanya la vida no fent res, vull dir fent de politic, i encara no s'entera de la pelicula, i aquest es advocat, de qui??, n'ha fet mai??, o nomes te la carrera de dret, o es que ha estudiat dret i no assegut. gandul
Fat Boy Fa 2 mesos
No, Asens, no. Son els independentistes els que han de posar un cordo sanitaria als partits espanyols. Siguin feixistes o socialfeixistes.