El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Asens demana al PSOE “treure el cordó sanitari als partits independentistes”
  • CA

El diputat electe d’En Comú Podem al Congrés Jaume Asens ha demanat “treure el cordó sanitari establert pel PSOE, el PP i altres partits sobre els partits independentistes” per desbloquejar la governabilitat de l’estat espanyol. “Fins que no resolem la qüestió territorial catalana serà difícil sortir del ‘bucle’ i atzucac en què estem“, ha dit a TV3. Asens ha demanat “responsabilitat” i “sortir de les zones de confort” als partits perquè “el perímetre creat a la moció de censura que va fer fora Rajoy és el que” ha de “treure del bloqueig”. Per garantir l’estabilitat ha reclamat als partits “flexibilitzar les posicions“, “superar la lògica partidista i de lluita i de trinxera” i fer un “esforç de generositat” per arribar a acords de país.

Asens ha dit que espera que ERC faciliti un acord d’esquerres per formar govern a Espanya. “Seria molt estrany que aquell xec en blanc que tots vam veure al final de la legislatura es convertís ara amb una línia vermella que fes inviable aquest govern d’esquerres“, ha manifestat.

Però el diputat d’En Comú Podem considera que ERC “és molt imprevisible” i ho ha comparat amb “tirar una moneda a l’aire”. “Esperem que caigui del costat del sentit comú, de la responsabilitat”, ha afegit. En aquest sentit ha apel·lat a que els partits progressistes s’han de “conjurar” per “construir un dic de contenció contra l’extrema dreta”.

Ha passat el temps dels retrets i les acusacions i ha de venir el temps de la responsabilitat“, ha reblat Asens. Sobre la situació a Catalunya ha insistit en que “el conflicte de fons és polític i només es resoldrà per les vies estrictament polítiques i democràtiques i no subcontractant la gestió del conflicte territorial a Marchena i Marlaska, no és per la via policial i judicial que es resoldrà”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa