Asens, davant la caiguda d'En Comú Podem: "Hem tret menys escons, però som més decisius"

El candidat dels comuns ha demanat "alçada de mires" als partits que van donar suport a la moció de censura al PP davant "l'excepcionalitat"

El candidat d'En Comú Podem, Jaume Asens, ha reconegut que la seva formació ha patit una pèrdua de suports respecte als últims comicis però ha remarcat que ara són "una força clau". "Hem tret menys escons però som més decisius", ha apuntat Asens durant la valoració dels resultats electorals davant la militància, i ha afegit que per primera vegada un partit catalanista i sobiranista pot ser al govern espanyol, fet que ha qualifica de "bona notícia". El candidat d'ECP també ha fet una crida als partits que van donar suport a la moció de censura a Mariano Rajoy i els ha demanat "alçada de mires" davant la situació "d'excepcionalitat". Així, Asens ha celebrat que s'hagi frenat "el tripartit de Colón", encara que ha advertit que no es pot "naturalitzar" que una força d'extrema dreta sigui al Congrés, en referència a Vox.

 

Davant unes cent cinquanta persones que s'han apropat a la seu de la formació per fer el seguiment electoral, Asens ha assegurat que han complert un dels objectius que s'havien plantejat, que era el de ser una força decisiva. Amb set escons a Catalunya –cinc menys que al 2016–, ha destacat que han aconseguit la "remuntada" que apuntaven les enquestes tot i fer una campanya "modesta i senzilla". D'altra banda, el candidat dels comuns ha celebrat que s'hagi aconseguit frenar 'el tripartit de Colom', ja que no sumen prou diputats per conformar govern, encara que ha avisat que Vox ha aconseguit representació per primer cop i ha advertit que no es pot "banalitzar ni naturalitzar".

 

Crida a "l'alçada de mires"

 

Asens ha fet una crida a tots els partits que van donar suport a la moció de censura als populars a "estar a l'altura" i ha destacat que "s'ha ampliat el perímetre" d'aquestes forces, que tenen un pes major que a l'anterior legislatura. Així, ha apel·lat a la seva responsabilitat i els ha demanat un "compromís històric" per frenar l'extrema dreta. A més, ha demanat a tots els moviments socials, sindicats i partits que facin una reflexió "per veure què ha passat" i els ha emplaçat a tots a posar en valor "tot allò que tenen en comú per sobre del que els separa".

 

 

Pel que fa a la seva aposta en clau nacional, Asens ha insistit que cal una taula de diàleg, una de les seves propostes durant la campanya electoral, així com la desjudicialitzció de la política. També ha assegurat que no deixaran de treballar "per un escenari de distensió". Asens no s'ha dirigit directament a Pedro Sánchez, el guanyador de les eleccions i un possible candidat a pacte amb Podem, encara que ha recordat que hi ha dues opcions de govern i que passen per o bé els de Pablo Iglesias o bé Ciutadans, i ha recordat que és la seva formació la que pot tirar endavant "un govern de canvi".

 

Comentaris