Asens creu que és "impensable" que la investidura fracassi

El líder d'En Comú Podem diu que l'aprovació dels pressupostos serà la segona "prova de foc" que haurà de superar la coalició

El portaveu d'En Comú Podem, Jaume Asens, ha celebrat que s'hagi convocat el ple d'investidura per al 4, 5 i 7 de gener perquè "la ciutadania tornarà de vacances amb la certesa que comencem una nova etapa". En una entrevista amb l'ACN, Asens ha dit que és "impensable" que la investidura no pugui prosperar, un cop ja s'han presentat els acords entre el PSOE i Podem i ERC està pendent del Consell Nacional, convocat per dijous, per si avalen facilitar-la. D'altra banda, ha explicat que la investidura serà "la primera prova de foc" a què s'hauran d'afrontar, i que la següent la tindran amb els pressupostos, ja que "de poc servirà l'acord si no s'aproven els comptes". Amb tot, està convençut que aquest govern de coalició podrà esgotar la legislatura.

D'altra banda, Asens ha explicat que al nou executiu hi haurà un ministre català dels comuns. Tot i que no ha volgut avançar cap nom, Asens s'ha autodescartat perquè ocupar una cartera ministerial no forma part de les seves "aspiracions vitals", ha dit, i no té "ni intencions ni voluntat" d'ocupar un càrrec d'aquestes característiques.

Sobre Rosa Lluch, un dels altres noms que ha sonat amb força com a possible ministra, Asens ha dit que la veu "ben posicionada" i "preparada per assumir qualsevol responsabilitat". "Té un valor simbòlic important, perquè és la filla d'un ministre amb qui ens sentim referenciats", ha argumentat Asens, que creu que està "destinada" a "jugar un rol molt important".

 
 

Comentaris