Arxiven la causa contra dos veïns de Mont-roig acusats d'atemptat i lesions per l'1-O

La justícia acaba determinant que els fets pels quals se'ls acusava no són constitutius de delicte i que no hi va haver cap agressió contra la Guàrdia Civil

L’Audiència Provincial de Tarragona ha arxivat la causa contra dos veïns de Mont-roig del Camp pels fets de l’1-O. Estaven acusats per uns delictes d’atemptats i lesions pels quals el Ministeri Fiscal demanava, per un d’ells, la pena d’un any i sis mesos de presó i per l’altra un any de presó. El cas de Mont-roig del Camp va tenir transcendència perquè votants en el referèndum van plantar cara a la Guàrdia Civil, que va acudir al poble a aturar la votació en un institut. Durant l'operació, el agents de l'institut armat van emprar gasos contra els votants.

Segons informa la defensa dels acusats, el col·lectiu d’Advocats Voluntaris 1 d’octubre de Reus, l’Audiència de Tarragona ha estimat el recurs d’apel·lació que va presentar l’entitat i ha acordat l’arxiu del procediment en considerar que la conducta d’agafar una porra i estirar-la —des del darrere d’una tanca metàl·lica— “no és constitutiva d’un delicte d’atemptat” i que no va haver-hi cap agressió.

 
 

Comentaris