Arxivades totes les denúncies contra els docents de l’IES El Palau vinculades a l'1-O

El jutge tanca les últimes tres investigacions que quedaven obertes per un suposat menyspreu a fills de guàrdies civils

El jutjat d’instrucció número 7 de Martorell (Baix Llobregat) ha arxivat les tres denúncies que quedaven obertes contra els docents de l’IES El Palau de Sant Andreu de la Barca, investigats per presumptament haver menyspreat alumnes fills de guàrdies civils després de l’1-O. Segons ha pogut saber l’ACN, el jutge ha conclòs que no hi ha suficients indicis per mantenir la causa oberta pels delictes d’odi i contra la integritat moral. El mateix jutge ja va arxivar mesos enrere cinc altres causes similars, i el jutjat d’instrucció número 3 de Martorell va fa el mateix amb una investigació sobre un altre professor. L’Associació espanyola de la Guàrdia Civil ja ha avançat que recorrerà l’arxiu a l’Audiència de Barcelona, com ha fet amb les altres causes tancades.

El conseller d'Educació de la Generalitat, Josep Bargalló, s'ha preguntat si els diputats que van difondre fotos i noms dels docents demanaran excuses ara que s'ha arxivat la causa. Bargalló ho ha dit a Twitter, on ha considerat que l'arxiu és "una gran notícia, la fi d'un malson". I en el mateix sentit s'ha preguntat: "Qui repararà el mal fet contra el centre i el professorat? Demanaran perdó els mitjans que van publicar fotografies i noms? S'excusaran els diputats que les van difondre?".

 

D'altra banda, des de la direcció de l'IES El Palau també han celebrat l'arxiu de la causa. Fonts del centre han assegurat a l'ACN que la notícia suposa "treure's un malson de sobre", si bé preveuen que la Guàrdia Civil i la Fiscalia presentaran un recurs.

Sobre aquesta possibilitat, han destacat que ara per ara els tribunals no han respost als recursos presentats anteriorment sobre les altres causes, fet que interpreten favorablement de cara a un arxiu definitiu.

 

Comentaris (6)
marbosch Fa 3 mesos
L'objectiu real d'aquestes demandes no eren els docents, era tota la població, per tal de fer veure que es podia instaurar un règem de represssió general i garantitzant per una "justícia" que li donava ampara.
Jovent perjudicats pels seus pares Fa 3 mesos
Crec que les famílies dels guàrdies a qui més han perjudicat és als seus fills. Els van utilitzar per a fer mal a l'independentisme, els van omplir d'odi contra els seus mestres. Era jovent que vivia un gran conflicte: tenia a casa els que amb la porra havien pegat els familiars dels seus companys d'escola. Aquest jovent un dia descobrirà que hi ha vida i dignitat més enllà del tricorni.
Àngel Drach Fa 3 mesos
I el Ciudadano? I l'abrandada Montapollos? Sen hauran enterat?
Maria Fa 3 mesos
Encara voldran petonets la guarra civil .
magrab Fa 3 mesos
Mentres tant, ha servit per atemoritzar la població? Feina feta.
Segurament que............ Fa 3 mesos
...........cuan s´apropin las sentencias del Procés ,la Fiscalia las tornará a reobrir.