El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Arxivada definitivament la causa contra Jordi Pesarrodona per odi i resistència greu
  • CA

 

L’Audiència de Barcelona ha arxivat definitivament la causa oberta contra el regidor de Sant Joan de Vilatorrada Jordi Pesarrodona pels delictes d’odi i resistència greu a l’autoritat durant l’1-O al Bages. El passat mes d’abril la titular del Jutjat d’Instrucció número 2 de Manresa ja va arxivar provisionalment els delictes que se li atribuïen a Pesarrodona, però la fiscalia va recórrer aquesta decisió. Sobre el regidor, però, encara pesa una altra causa per desobediència greu i haurà d’anar a declarar als jutjats de la capital del Bages el proper 10 d’octubre. Pesarrodona ha celebrat l’arxiu de la causa i considera que “demostra que l’informe que va fer la Guàrdia Civil era fals”. L’edil ha dit que ha estat un dia “d’eufòria desmesurada”, no només per ell, sinó també per la seva família “que han patit molt aquests mesos”. En la resolució, l’Audiència també confirma l’arxivament del delicte de desobediència que s’atribuïa al cap de Seguretat Ciutadana dels Mossos al Bages per la seva actuació a l’Escola Joncadella de Sant Joan de Vilatorrada el passat 1-O.

 

El mateix Pesarrodona i un dels advocats que porta la causa de les càrregues policials de l’1-O al Bages, l’Audiència de Barcelona ha notificat aquest dimecres l’arxivament definitiu dels delictes d’odi i resistència greu que pesaven contra Jordi Pesarrodona. La causa se sustentava en l’atestat de l’1-O que va redactar la Guàrdia Civil a l’Escola Joncadella de Sant Joan de Vilatorrada i la titular del Jutjat d’Instrucció número 2 de Manresa ja va arxivar provisionalment el cas el passat mes d’abril en considerar que no quedaven “degudament acreditats” els delictes que s’imputaven a Pesarrodona. La fiscalia, però, va recórrer aquest arxivament provisional per “raons tècniques”. L’argument de al fiscalia per recórrer l’arxivament provisional era que totes les causes que té obertes Pesarrodona s’havien d’investigar de forma conjunta i no amb dues causes separades, una per odi i resistència greu i l’altra per desobediència greu. Ara, però, l’Audiència de Barcelona ha desestimat aquest recurs perquè conclou que les causes s’han tramitat de forma correcta tot i anar separades. 

 

Pesarrodona s’ha mostrat molt satisfet per la decisió de l’Audiència, ja que el delicte que li queda pendent –desobediència greu- “és un delicte menor i no suposa el mateix patiment que l’odi i la resistència, que implicaven ingrés a presó”. Per ell, aquest arxivament definitiu demostra que “l’informe que va elaborar la Guàrdia Civil era fals” i, per tant, considera que això crea un precedent perquè “els ‘Jordis’ també estan tancats per un informe de la Guàrdia Civil”. La resolució feta per l’Audiència de Barcelona també dicta el sobreseïment definitiu de les diligències obertes contra el cap de Seguretat Ciutadana de la Comissaria dels Mossos de Manresa, al qual se li atribuïa un delicte de desobediència per la seva actuació l’1-O a l’escola Joncadella. En aquest cas, la jutge de Manresa també va arxivar la causa i la fiscalia va presentar-hi recurs.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa