Artur Mas, en l'homenatge a Companys: "L'ombra de Franco és molt allargada"

ERC i PDC han estat els primers partits a homenatjar Lluís Companys en el 76è aniversari del seu afusellament

 

 

Com cada 15 d'octubre, el castell de Montjuïc acull els actes d'homenatge a Lluís Companys, en l'aniversari del seu afusellament. Fa 76 anys d'aquell 15 d'octubre de 1940, quan el president de la Generalitat va ser assassinat al fossar de Santa Eulàlia de Montjuïc.

Durant aquest matí les institucions i partits polítics hi realitzaran ofrenes florals davant la seva tomba, tot i que, encara de nit, concretament a les 6 del matí, uns 300 militants d'ERC han fet la Marxa de Torxes per fer-hi el primer homenatge. Després de fer l'ofrena floral, Alfred Bosch, president d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, ha demanat que s'anul·lin els judicis sumaríssims: "Davant d'aquells que ens diuen que deixem enrere les grans reivindicacions, les banderes, la República Catalana, perquè ens hem de centrar en els problemes de la gent, els diem que no. Els problemes de la gent són els que ens poden resoldre la República Catalana. Aquí tots som Lluís Companys".

 

 

Una hora més tard s'hi han sumat als homenatges el Partit Demòcrata, amb la presència de l'expresident Artur Mas, que ha recordat que es continua portant davant la justícia a aquells que defenen la democràcia: "Un estat que jutja a gent demòcrata i pacífica, per la via penal, demostra que l'ombra de Franco és molt allargada"

 

Comentaris