Artadi replica Sánchez que la voluntat de la majoria de catalans és sobre el dret a decidir

La portaveu del Govern respon que la ciutadania ja va votar el referèndum sobre l'Estatut i recorda que l'executiu espanyol no el va respectar

 

La portaveu del Govern, Elsa Artadi, ha respost el president espanyol, Pedro Sánchez, sobre la proposta de fer un referèndum a Catalunya sobre l'opció de tenir més autogovern. En una roda de premsa al Parlament aquest dilluns a la tarda -on ha presentat els actes institucionals de la Diada de l'11-S-, Artadi ha replicat que la voluntat de la majoria dels catalans és sobre el dret a decidir, i no sobre l'autogovern. A més, la també consellera de Presidència, ha apuntat que la ciutadania ja va votar el referèndum sobre l'Estatut i ha recordat que l'executiu espanyol -amb el PSOE a la presidència- no el va respectar. "Estem a favor de votar, però sobre el que realment té al darrere la voluntat dels catalans i un gran consens", ha argumentat Artadi.

 

 

Sánchez ha demanat avui a l'independentisme que faci "autocrítica" i dialogui amb la part de la societat catalana que no està a favor del procés. El president espanyol ha insistit que el seu executiu aspira que els catalans votin un nou Estatut perquè Catalunya és l'únic territori que en té un que "no ha estat votat pels ciutadans". Seria, ha dit, un referèndum "per l'autogovern, no per l'autodeterminació".

 

Comentaris