El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Artadi critica que Llarena tingui “por” tot i ser un jutge
  • CA

 

La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Elsa Artadi, ha criticat que el jutge instructor de la causa contra l’independentisme, Pablo Llarena, tingui “por” de la seva citació a Bèlgica el 4 de setembre arran de la denúncia del president de la Generalitat a l’exili, Carles Puigdemont, i quatre exconsellers per pressumpta falta d’imparcialitat i vulneració de la seva presumpció d’innocència. En una entrevista a Europa Press, ho ha atribuït a què “segurament no té la seva conciència suficientment tranquila” per justificar les seves actuacions, i creu que per això ha demanat empara al Consell General del Poder Judicial (CGPJ).

 

El suport del CGPJ suposa demanar als ministeris de Justícia i Exteriors que actuin a través de l’Advocacia de l’Estat per assegurar la integritat i immunitat de la jurisdicció espanyola davant la demanda civil presentada contra el jutge. Artadi veu “contradictori que un jutge tingui por d’un sistema de justícia independent” i l’acusa de buscar excuses per evitar la justícia.  Considera que Llarena no reaccionaria així si estigués segur de que tot el que ha fet és immaculat.

 

D’altra banda, la consellera no descarta “el rumor” de què el jutge dicti una tercera euroordre després de retirar-ne dues i afirma que tant el Govern com Puigdemont i els exconsellers a l’estranger són conscients d’aquesta possibilitat. No ho descarta perquè considera que Llarena “té una actitud a vegades na mica reactiva en funció de què es fa des de l’exili”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa