El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Arrimadas vol “més policia i menys immigrants irregulars delinquint” a Barcelona
  • CA

La portaveu de Cs al Congrés dels Diputats, Inés Arrimadas, ha presidit una reunió sobre seguretat amb entitats socials i sindicats policials al Parlament de Catalunya. En acabat, Arrimadas ha explicat que Cs prepara amb aquests col·lectius un “pla de xoc contra la inseguretat i per la convivència”, en el qual s’hi inclouen “mesures concretes” que es proposaran al Congrés dels Diputats. Entre aquestes mesures hi ha la reforma del Codi Penal “per castigar la reincidència en els delictes menors i robatoris. La portaveu de Cs ha afegit que aquests delictes han de “comptar com a antecedents perquè els que reincideixen puguin entrar a presó”. D’aquesta manera, ha afegit, es vol “acabar amb la impunitat dels multireincidents, que es dediquen cada dia a robar”.

Arrimadas també ha dirigit el tret contra “els immigrants que delinqueixen de forma reiterada” per als quals ha suggerit un canvi en la Llei d’estrangeria. “Proposem que siguin expulsats els immigrants en situació irregular que es dediquen a delinquir de manera reincident”, ha dit la portaveu de Cs. Cs planteja un “procediment d’expulsió” per als immigrants irregulars que robin sistemàticament. A banda, Arrimadas també ha explicat que el pla de xoc contempla un reforç de la presència dels cossos de seguretat espanyols a Catalunya per tal que puguin complir amb les seves competències. Un augment que també ha d’anar acompanyat de l’increment d’agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona i dels Mossos d’Esquadra. “Volem més presència policial als carrers i menys delinqüents robant, més policia i més seguretat és més democràcia”, ha subratllat.

A la reunió a la cambra catalana hi han particpat sindicats policials CAT-ME (M. José Dàvila i Gemma Avilés); CSIF-CAR (Eugenio Zambrano, Horacio López i Francisco Camarillo); SAP-UGT (Sergi Vilchez); SME (Ramón López); SPC (Fran Reina i David J. Mañas); USPAC (Francesc X. Vidal); JUPOL (Jose María García del CNP).

Pel que fa a entitats, a la reunió hi han pres part el director de la Fundació Barcelona Comerç, Alfons Barti; el president de Barcelona Oberta, Gabriel Jené, i la directora general, Núria Aparicio; el president dels Afectados por el Top Manta, César Galcerán; el president del Gremi de Restauració, Pere Chias, i el seu director, Roger Pallerols; el portaveu de Tsunami Veïnal, Miguel Nueva; el director de l’Hotel Princess, Santiago Hernández; el director d’Hoteles Melià, Enrique Aranda, i el president del Gremi Hoteler, Manel Casa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa