Arrimadas transmet a Sánchez la seva disposició ferma a negociar els pressupostos

La líder de Cs evita el xoc amb Podem i diu que la seva formació “defensarà la seva posició” en els acords

La líder de Cs, Inés Arrimadas, ha comparegut a La Moncloa després de la reunió de dues hores que ha mantingut amb el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, per transmetre-li la seva disposició “ferma i real” a negociar uns PGE "moderats i sensats". Malgrat que ha criticat la gestió del govern espanyol respecte a la pandèmia, ha apel·lat a “l’entesa” i a la necessitat de “superar la crisi política”. “Ara és una obligació arribar a acords i deixar enrere el partidisme”, ha sentenciat. En aquest marc ha recordat les diferències entre els model fiscal i laboral del seu partit i Podem –que serà present a les negociacions- però ha evitat plantejar-ho com un problema. “Les negociacions començaran i defensarem la nostra posició”, ha dit.

Arrimadas ha avançat que serà “exigent, responsable i constructiva” en aquestes negociacions i ha demanat una “treva política per Espanya” perquè “els pressupostos que aprovem, el pla de reformes i les mesures que adoptem determinarà el futur de les pròximes generacions”. Ha admès que per a Cs “no és fàcil negociar amb aquest govern” però en les circumstàncies actuals és “necessari”.

De moment la líder de Cs ha plantejat a Sánchez una bateria de mesures per abordar la crisi, començant per “una estratègia nacional de retorn a l’escola i no 17”. Cal –ha dit- que Sánchez “assumeixi el lideratge del retorn a l’escola”. També ha demanat un pla de conciliació per a les famílies i una extensió dels ERTE més enllà del 30 de setembre.

Ha advertit que el model fiscal de Cs no s’ajusta al de Podem, però no ha volgut fer de la presència de Podem a les negociacions una línia vermella. Ha apuntat que Sánchez “sap perfectament quin és el nostre plantejament” i ha assegurat que la seva presència impedeix que els pressupostos s’acabin pactant finalment amb ERC i Bildu.

 
 

Comentaris