El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Arrimadas sobre les places de Mossos: “Hi ha moltes coses que tenen conseqüències”
  • CA

 

 

La presidenta del grup parlamentari de Cs, Inés Arrimadas, considera que el requeriment previ d’Hisenda contra l’oferta pública de 500 noves places de Mossos és “un bon tema per veure que quan no hi ha diàleg o intenció de col·laborar, sinó de declarar la independència, hi ha moltes coses que tenen conseqüències”. Així ho ha assegurat aquest divendres en una roda de premsa al Parlament després de reunir-se amb la candidata d’En Marche a les legislatives franceses per Espanya, Portugal, Mònaco, i Andorra, Samantha Cazebonne. La líder de Cs a Catalunya ha apel·lat a la col·laboració entre governs i ha reclamat deixar enrere “les amenaces”. “Han de barallar-se menys i col·laborar més”, ha insistit Arrimadas en una nova crida a convocar la Junta de Seguretat.

La dirigent de la formació taronja considera que cal convocar aquest organisme per “garantir” la seguretat a Catalunya. “Que tornin a col·laboració, i per això necessitem que s’acabin les amenaces de declarar la independència i de fer coses il·legals, i que es posin a treballar”, ha insistit la dirigent de Cs. Ara bé, Arrimadas ha evitat xifrar quants efectius dels Mossos fan falta a Catalunya: “Una dotació suficient”, ha afegit. “Els que diuen que el debat de declarar la independència no té conseqüències després s’equivoca”, ha insistit en lamentar que no es reuneixi la Junta de Seguretat. De fet, la líder de Cs ha tornat a reclamar a la Generalitat que lideri les negociacions territorials amb l’Estat participant en espais de deliberació com la Conferència de Presidents. 
 

Finalment, la dirigent de Cs ha tornat a demanar unes per “canviar de govern i no de passaport” i ha avisat que la borsa de voluntaris és el “primer reconeixement explícit” que el referèndum derivarà en un nou 9-N. D’altra banda, Arrimadas ha explicat que el seu grup ha impulsat una declaració de record per a les víctimes de l’atemptat d’Hipercor a Barcelona, el 19 de juny de 1987. En aquest context ha assegurat que els suport de la resta de grups ha estat “pràcticament unànime”, amb excepció de la CUP: “No és cap sorpresa”. 

Arrimadas ha comparegut en roda de premsa al Parlament després de reunir-se amb la candidata d’En Marche a les legislatives franceses per Espanya, Portugal, Mònaco, i Andorra, Samantha Cazebonne. La dirigent de la formació taronja ha assegurat que Cs i el partit d’Emmanuel Macron comparteixen “un projecte a favor d’Europa, de centre i reformista”, que pretén vèncer a les urnes “els nacionalismes i els populismes”. En aquest context ha apuntat que estudiaran “futurs mecanismes de col·laboració i comunicació” entre les dues formacions.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa