El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Arrimadas provoca la crispació en un feu independentista
  • CA

 

Inés Arrimadas s’ha trobat que Cayetana Álvarez de Toledo li menja part del seu pastís. La candidata popular ha desembarcat als mitjans de comunicació amb la mateixa cantarella que ja se sabia la líder de Ciutadans: que a Catalunya no hi ha independentisme, sinó nacionalisme excloent i xenòfob.

 

Després que l’alumnat antifeixista de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) intentés boicotejar un acte d’Álvarez de Toledo, avui Arrimadas ha triat un feu independentista per passejar-s’hi i provocar els seus habitants: Vic. Des del primer moment que la cap de llista per Barcelona de Ciutadans ha trepitjat la capital d’Osona que s’han sentit veus incòmodes amb la seva presència.

Una senyora escridassa la comitiva de Ciutadans a Vic
Una senyora escridassa la comitiva de Ciutadans a Vic | Jordi Borràs

 

Feixisites“, “Puta Espanya“, “Fora d’aquí” i algun insult masclista com “que bona que estàs, guarra” han estat alguna de les coses que s’han escoltat en els primers passos d’Arrimadas. La missió era clara: caminar lentament per Vic, arribar a la Plaça Major, esperar que l’independentisme l’escridassés, fer unes declaracions davant dels mitjans denunciant aquestes escridassades, i marxar. I així ha estat.

Cartell de 'NarcoFatxes' en protesta per la presència d'Arrimadas a Vic
Cartell de ‘NarcoFatxes’ en protesta per la presència d’Arrimadas a Vic | Jordi Borràs

 

L’encara cap de l’oposició a Catalunya ha acusat l’independentisme de “voler imposar una sola ideologia, sense llibertat d’expressió“. “Només cal donar un cop d’ull en aquesta plaça per veure com se sent el 25% dels catalans que van decidir votar constitucionalisme”, ha dit. Envoltada de crits i d’insults, Arrimadas ha assegurat que el seu partit “no renunciarà ni un pam a la seva terra i país” i ha demanat que la ciutadania voti el 28-A “perquè ens juguem el futur dels fills i la llibertat dels nostres carrers”.

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa