Arrimadas limita els actes a Catalunya a cinc dels quinze dies de campanya

La candidata de Cs intensifica ara la seva presència al carrer després d'una primera setmana amb una única visita a Vic i Salou

 

 

La cap de llista de Cs per Barcelona al Congrés, Inés Arrimadas, arriba a l'equador de la campanya electoral havent fet només dos actes públics a Catalunya. Els va fer aquest mateix dijous, quan va visitar Vic i Salou. Tot i que Cs ja va advertir que la seva candidata faria també campanya per la resta d'Espanya, el cert és que tampoc se l'ha vist massa fora de Catalunya, on només suma una única jornada d'actes a Castella Lleó, aquest dimecres, quan va visitar Lleó i Salamanca. Arrimadas ha centrat la primera meitat de la campanya en aparicions i compromisos als mitjans de comunicació i per a la segona meitat té agendats quatre dies més d'accions al carrer a Catalunya, amb el que sumaria un total de cinc dies dels quinze possibles per fer actes de campanya electoral allà on és candidata.

 

En absència d'Arrimadas, la campanya de Cs a Catalunya l'han capitalitzat el portaveu al Parlament, Carlos Carrizosa –no ocupa cap lloc a la llista de les generals–, i la número cinc de la llista d'Arrimadas, Carina Mejías, que han estat presents a pràcticament tots els actes de la formació taronja, especialment a Barcelona i l'àrea metropolitana. El contacte públic dels simpatitzants de Cs amb la seva candidata es limita, de moment, que el partit taronja ha fet aquest dijous a Vic i Salou, i al que aquest mateix divendres preveu fer al Poblenou, a Barcelona. En declaracions al mitjans de comunicació, Arrimadas va assegurar que faria "molta campanya a Catalunya", i també fora, arrel de la seva projecció arreu de l'Estat.

  

 

  

Més enllà de les declaracions públiques, però, en aquesta primera meitat de campanya, Arrimadas només ha fet acte de presència a Salamanca i Lleó, dues ciutats que ha visitat en un únic dia, dimecres. Durant els primers dies també se l'esperava a Sevilla i Errenteria, al costat d'Albert Rivera, però la seva presència es va cancel·lar, en tots dos casos, a darrera hora. Si no hi ha nous contratemps, Arrimadas serà quatre dies més a Catalunya en aquesta segona meitat de campanya. A banda d'aquest divendres, un dels dies fixats en vermell és dimarts, Sant Jordi. Durant la Setmana Santa es preveu que visiti també Girona i en el tram final de campanya hauria de posar els peus a Catalunya almenys un cop més, segons l'agenda de Cs.

 

Fora de Catalunya, preveu fer actes a Andalusia, on hauria de visitar Huelva i Cadis, i també a Alacant, on està confirmada per a aquest dissabte. Preguntada sobre aquesta poca presència en actes públics, Arrimadas lamenta que se la critiqui quan es fora i que quan fa actes a Catalunya se la vulgui fer fora d'alguns pobles, en referència a la visita de dijous a Vic.

 

Comentaris