El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Arrimadas: “L’independentisme ha despertat el patriotisme cívic a Espanya”
  • CA

 

La presidenta del grup parlamentari de Cs, Inés Arrimadas, ha assegurat que té proves evidents que els independentistes “no tenen ni full de ruta, ni futur, ni projecte per a tots els catalans, ni res de res”. “Només cal escoltar els diputats de JxCat. Aquest és el full de ruta per a la suposada república independent? Quan de temps mantindran aquesta ficció, aquesta farsa, aquesta mentida que no es creuen ni vostès?”, ha etzibat, tot afegint que, si més no, el ple d’aquest dijous ha servit perquè el sobiranisme “doni la cara”. De fet, ha acusat ERC, JxCAT i la CUP de “maltractar” els independentistes i els que no ho són pel seu relat i per la seva interpretació de les coses. “Parlen en nom del poble de Catalunya però no els ha votat ni la majoria dels catalans. A més, als seus votants els estan mentint. No els donaran cap república catalana independent. Deixin de mentir els seus votants i de faltar al respecte als nostres. Deixin de mentir”, ha sentenciat entre els aplaudiments dels seus diputats. 

  

 

Arrimadas ha aprofitat també per denunciar que la legislatura comença “amb pocs canvis” respecte de l’anterior, i ha criticat l’actitud del president del Parlament, Roger Torrent, amb els procediments previs al ple. “El ple ha servit també per saber que Torrent és Forcadell 2·0. Ha fet el mateix, saltar-se les resolucions del TC, posant en la il·legalitat el Parlament i no tenir la valentia de reconèixer-ho públicament. Després davant el jutge, diran que tot era simbòlic”, ha etzibat. I és que per a la líder de Cs, els independentistes realment no volen obrir una nova etapa “ni volen un Govern per a tots els catalans”. “Només volen l’embolic; l’embolic del procés s’ha convertit en el seu modus vivendi. Ser independentista a Catalunya és legítim i respectable, el que no ho és, és mentir i prometre coses que no arribaran, trencar famílies per a res, per una mentida que no es creuen ni vostès. L’únic que fan és perjudicar a tots els catalans”, ha comentat des del Parlament. 

Arrimadas creu que el sobiranisme “viu tant temps ja en el procés que s’han oblidat de Catalunya i els catalans”. “Però al final arribarà el realisme. I avui no han canviat res, però se’ls ha vist la cua. El que sí ha canviat és que Catalunya i Espanya han despertat. S’han passat tant de frenada que han fet despertar a la ciutadania silenciada”, ha dit. I és que per a la líder de Cs, si d’alguna cosa han servit els darrers mesos, és per a “despertar la Catalunya silenciada, per a despertar a Espanya un sentiment de patriotisme cívic normal, i per haver despertat Europa, on els independentistes ja són vistos per les institucions com una amenaça, com l’antítesi de la UE. “Per tot això se’ls ha de donar les gràcies, això sí”, ha conclòs Arrimadas. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa