Arrimadas: "Els colpistes no tindran indult; han trencat famílies i han fet plorar la gent"

La candidata de Ciutadans pel 28-A afirma que l'escridassada que ha rebut aquest matí a Vic demostra "l'adoctrinament" de l'escola catalana

 

 

 

La cap de llista de Cs per Barcelona, Inés Arrimadas, ha aterrat amb força en el seu primer míting de la campanya electoral a Catalunya, que ha protagonitzat aquest dijous a Salou (Tarragonès). Arrimadas, amb un discurs molt dur contra l'independentisme, ha assegurat que situacions com l'escridassada d'aquest mateix dijous a Vic són una demostració de "l'adoctrinament" a l'escola catalana: "El seu model d'èxit és que surtin de les escoles odiant". També s'ha referit a la capital d'Osona com a poble "ocupat" on els ciutadans i les idees, assegura, estan "perseguits pel nacionalisme". La candidata de Cs afirma que "els colpistes no tindran un indult a la vida" perquè "han trencat famílies i han fet plorar la gent de pena" i ha promès revertir la situació que descriu després del 28-A.

 

 

Arrimadas ha arribat a Salou recordant el seu pas per la plaça Major de Vic, aquest mateix dijous, i ha lamentat que "gent tant jove" estigui "tant plena d'odi", en al·lusió als ciutadans que l'han escridassat al seu pas per la capital d'Osona. Ha tornat a acusar al bipartidisme de provocar aquesta situació per haver cedit davant l'independentisme en democràcia.

 

 

Especialment dura s'ha mostrat amb el candidat socialista, Pedro Sánchez, de qui assegura que el càrrec de president "li va gran" i considera que està "inhabilitat" per governar. "El 28-A ha de ser la data de caducitat del 'sanchisme' perquè ja ha estat prou indigest aguantar-lo nou mesos". La líder de la formació taronja a Catalunya promet, en canvi, que un govern de Cs a l'estat espanyol "impedirà l'adoctrinament i tancarà ambaixades" i assegura que passarà de la queixa del PP i el PSOE a l'acció per acabar amb el "xantatge" nacionalista: "Tenim més valentia, d'aquí a Lima", ha etzibat.

 

 

La principal solució, recorda, és l'aplicació immediata de l'article 155 de la Constitució i la implantació del castellà com a llengua vehicular a les escoles "perquè no s'adoctrini els nens a les escoles". La líder de Cs ha ironitzat també sobre el model d'èxit de l'escola catalana i explica que les pancartes que els dediquen amb insults estan "plenes de faltes d'ortografia".

  

 
 

Comentaris