El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Arrimadas demana a Sánchez una reunió a tres amb Casado
  • CA

La líder de Ciutadans al Congrés, Inés Arrimadas, ha demanat per carta al líder del PSOE, Pedro Sánchez, una reunió “a tres”, amb el president del PP, Pablo Casado, per a formar un “acord constitucionalista” com a alternativa al govern de coalició dels socialistes amb Unides Podem. En una roda de premsa, Arrimadas ha explicat que proposa a Sánchez un pas “històric” perquè “els constitucionalistes deixin de costat als populistes i als nacionalistes quan no tenen majoria” i que “es recolzin” entre ells “en una majoria de 221 escons”, en una fórmula que també inclou Navarra Suma. Per a Ciutadans, la coalició amb Unides Podem serà “nefasta” per a Espanya, encara més si és amb el suport d’ERC, i “pot ser l’acord de l’insomni per al 95% dels espanyols”.

Arrimadas ha afirmat que a la trobada explicarien a Sánchez quina és la seva proposta i que li demanarien per què tenint aquesta majoria constitucionalista opta per Pablo Iglesias i ERC. Ciutadans ha proposat una base d’acords “d’estat”, tant en economia –”per no donar ni aigua als nacionalistes”-, com per blindar les pensions o acords per a lluitar contra la precarietat i l’atur.

La líder de la formació taronja ha dit que li preocupa més convèncer Sánchez que el líder del PP sobre aquest acord i dubta de si “rectificarà”: “Ha tingut opcions de fer acords constitucionalistes i ha menyspreat aquesta opció”. Amb tot, Cs llença aquesta idea perquè es vegi clar que “hi ha una alternativa de constitucionalistes i moderats” al Congrés davant “l’estupor dels espanyols de veure com es farà un govern amb Podem”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa