El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Arrimadas crida a fer de les grans ciutats “bastions del constitucionalisme”
  • CA

La líder de Cs a Catalunya, Inés Arrimadas, ha fet una crida a la mobilització de l’electorat taronja a les grans ciutats del país el 26-M perquè esdevinguin veritables “bastions del constitucionalisme” i que puguin “frenar el separatisme” als ajuntaments. Segons Arrimadas, els ajuntaments han de deixar de ser “altaveus” dels partits independentistes. La líder de la formació taronja s’adreça especialment al votant socialista constitucionalista i avisa que apostar pel PSC a les eleccions municipals, pot portar a pactes postelectorals amb ERC i els comuns: “L’única garantia que les alcaldies no depenguin d’ells és votar Cs”. Arrimadas confia que la “punta de llança” de la força municipalista de Cs serà el “tàndem” de Manuel Valls i Miguel Garcia a Barcelona i l’Hospitalet de Llobregat.

Més enllà d’Arrimadas, el míting taronja a l’Hospitalet ha tingut com a gran convidat a Celestino Corbacho, exalcalde socialista de la ciutat i ara numero tres de la llista de Manuel Valls a Barcelona. Corbacho no s’ha referit en cap moment a la seva successora i excompanya de files, Núria Marín, i s’ha limitat a ressaltar el suport de Cs a la candidatura de Valls.

Corbacho ha dit que amb una eventual alcaldia de Valls, a la capital catalana hi cabran “tots els colors” –en al·lusió al groc– i serà una citat on “ningú se sentí exclòs pel fet de no combregar amb un determinat pensament” i ha criticat la gestió de Colau en assumptes com l’habitatge o la seguretat ciutadana.

Qui sí ha volgut contraposar Corbacho i Marín ha estat la líder de la formació taronja, que ha acusat a l’actual alcaldessa de “viure de la renda” de Corbacho. “L’època bona del Partit Socialista ha passat. Ara només és endollisme i partidisme i el que calen son polítiques socials”, ha dit Arrimadas.

El perill dels acords postelectorals

La líder de Cs també alerta que el vot socialista pot significar deixar els ajuntaments catalans en mans de l’independentisme pels acords postelectorals que Arrimadas augura que hi haurà entre el PSC, ERC i els comuns, allà on l’aritmètica electoral els hi permeti. Per Arrimadas, però, als pobles i ciutats cal que torni “la convivència i el constitucionalisme” de la mà de Cs.

“L’Hospitalet i Barcelona han de ser la punta de llança del constitucionalisme. Serà un tàndem fantàstic“, exclama. “L’Hospitalet va ser bastió del constitucionalisme el 21-D i tornarà a ser-ho el 26-M per frenar el separatisme a Catalunya”, insisteix la líder de Cs, tot obviant els resultats de els darreres eleccions generals del 28-A, on els socialistes van triplicar els resultats de Cs.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa