El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Arrimadas: “Catalunya està presidida per un capitost d’un comando separatista”
  • CA

 

La líder de Cs, Inés Arrimadas, ha comparegut al faristol del Parlament per fer una valoració de l’1-O. “Desgraciadament ha tornat a ser notícia pel caos provocat pels comandos separatistes, amb assalts a edificis públics, transports i carreteres”, ha relatat Arrimadas, que creu que la imatge que s’ha donat de Catalunya “és la d’un lloc on pringuen els de sempre, els treballadors i els que estan en una llista d’espera i volien arribar a l’hora al metge, i també periodistes que no han pogut fer la seva feina. El món ens mira, però no per res positiu”, ha conclòs. Però al seu entendre, el pitjor de tot no ha estat “l’activitat violenta en alguns casos dels comandos separatistes, el pitjor de tot és que el president Torra ha sortit a animar-los perquè segueixin pressionant”.

 

Ciutadans ha volgut denuciar que “és una vergonya que tinguem un president que animi a cometre actes violents, el mateix dia que s’intimida a funcionaris i s’impedeix que molts catalans facin la seva vida normal. Catalunya està presidida per un capitost d’un comando separatista”, ha conclòs la líder de Cs. I també ha demanat responsabilitats al president de l’executiu espanyol, Pedro Sánchez: “Espanya està presidida per un president que justifica tot allò que fa Torra i blanqueja totes les barbaritats dels separatistes, alhora que criminalitzen els ciutadans que lliurement treuren trossos de plàstic groc del carrer”, ha assegurat. Pel que fa al conseller d’Interior, Arrimadas ha dit que no té cap problema a exhibir “els seus afanys totalitaris”, i ha assegurat que Buch pensa que si pogués aplicar la llei catalana, “ningú no tindria llibertat d’expressió”.

 

Per altra banda, Arrimadas ha dit que “hem sabut que la persecució mediàtica i social dels independentistes contra els constitucionalistes ha arribat al Parlament”, en referència a un escrit signat per “separatistes i també per Podemos” contra Matías Alonso (Cs) per haver enviat una carta en què expressava el seu desig de complir la resolució judicial que suspèn els diputats a la presó i l’exili. “No tenim por davant la persecució separatista de Podemos, la CUP, ERC i JxCAT, som la majoria social a Catalunya i vam guanyar les eleccions”, ha sentenciat Arrimadas.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa